Latvijā

Pret LGBT propagandu: Ogres tilts nokrāsojās Ungārijas karoga krāsās

© AP Photo / Bela SzandelszkyПоднятие национального флага Венгрии в Будапеште
Поднятие национального флага Венгрии в Будапеште - Sputnik Latvija, 1920, 30.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ogres mērs izvēlējas oriģinālu veidu, kā atbalstīt Ungāriju, kur tika pieņemts likums par "homoseksuālisma propagandas" aizliegumu nepilngadīgo vidē, ko nosodīja 17 Eiropas Savienības dalībvalstis.
RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Par spīti Latvijas oficiālās pozīcijai sakarā ar ungāru grozījumiem par LGBT izglītības programmas un publicitātes aizliegumu, Ogres mērs Egils Helmanis (NA) pieņēma lēmumu demonstrēt solidaritāti ar Ungāriju.
Savā Facebook lapā Egils Helmanis publicēja Ogres tilta fotogrāfiju, kas tika izgaismots ungāru karoga krāsās.
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Latvijā
Politologs novērtēja Latvijas reakciju par LGBT propagandas liegumu Ungārijas skolās
"Šajās dienās publiskajā telpā ir uzvirmojušas diskusijas, kas, kārtējo reizi, skar nozīmīgas pamatvērtības. Dažu amatpersonu paziņojumi, starptautiskā līmenī, ir centušies radīt priekšstatu par Latvijas valsts nostāju. Tomēr – valsts primāri ir tās tauta, pilsoņi. Un šis ir gadījums, kad uzdrošinos apgalvot, ka tautas vairākuma viedoklis ir gluži pretējs vadošo amatpersonu paustajam!" raksta Egils Helmanis.
Pēc tam viņš precizē, ka runa ir par Ungāriju, kuras parlaments vienbalsīgi ir lēmis aizliegt informācijas, kas saistīta ar LGBT un dzimumidentitāti izplatīšanu skolās.
"Savā iecietībā esam aizgājuši pārāk tālu! Ir robežas, kuras pārkāpt nedrīkst un nevajag! Ja skolēnu dziesmu svētkiem ir jānotiek attālināti, bet seksuālo minoritāšu svētku gājiens drīkst notikt klātienē, tad te vairs nav runa pat par dubultiem standartiem, bet gan par satraucošu vērtību maiņu un vispārpieņemtu normu un vērtību diskriminēšanu!" pauž sašutumu Ogres mērs.
Pēc Helmaņa domām, ir jābūt drosmei pateikt, ka arī seksuālo minoritāšu pašreizējā brīvība un tiesības ir to seno vērtību rezultāts un iemiesojums, pret kurām vēršas LGBT ideoloģija. Savstarpēja cieņa, otra cilvēka dzīves neaizskaramība, spēja pieņemt atšķirīgu viedokli ir tipiskas eiropeiskas tradīcijas, kuras radījuši un stiprinājuši tradicionālās sabiedrībās un ģimenēs uzauguši domātāji un politiķi..
"Domāju, ka ne tikai man, bet arī lielajam vairākumam Latvijas iedzīvotāju, nav nekādu problēmu ar faktu, ka šajā pasaulē pastāv arī citādi domājoši un jūtoši cilvēki," raksta politiķis, turklāt precizējot, ka negatīvās domas nerodas, kamēr šīs dzīvesveids netiek demonstratīvi un uzmācīgi reklamēts.
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Pasaulē
Iesalnieks nolēmis aizstāvēt Ungāriju no Kariņa
"Ir jānošķir citādā seksuālā orientācija no tās ideoloģiski politiskās kustības, kura, izmantojot šo orientācijas jautājumu, tiecas iegūt varu un transformēt sabiedrību. Vēl jo vairāk – ja runa ir par dzīvesveidu, vērtības un principus mēs mūsu, tad atbilde – bērniem audzināšanā, lai dotu viņiem, kuras palīdzību bērni, izdarīt vērtējumus tālākajā dzīvē," uzskata Ogres mērs.
Ogres mēra Egila Helmaņa akcija tomēr izraisīja neviennozīmīgu reakciju sociālajos tīklos. Nacionālie patrioti pauduši sajūsmu par politiķa pozīciju.
"Ogrē Ungārijas krāsas," priecājas Twitter Aleksandrs Kiršteins, nacionālā radikālisma veterāns no Nacionālās apvienības.
"Solidarizējoties ar Ungāriju brīdī, kad tai uzbrūk visi Eiropas pseidoliberāļi, šovakar Ogres gājēju tilts ir izgaismots Ungārijas karoga krāsās. Paldies Ogres novada mēram Egilam Helmanim par iniciatīvu!" Jānis Iesalnieks pateicās Helmanim.
Otra daļa sociālo tīklu lietotāju reaģēja diezgan asi un kritizēja Ogres mēra rīcību.
"Pilsētas mērs var solidarizēties, izkarot pie savas mājas karogus, bet sava personīgā viedokļa paušanai izmantot amatu un tā dotās iespējas ir nevietā un nekorekti. Pārsteidz, ka to ne tikai nesaprot, bet arī publiski par to lielās. Mērs nepārstāv ogrēniešu viedokli," uzskata Inese Lazdupe.
"Jācer, ka nākamreiz, kad visi "Eiropas pseidoliberāļi" piešķirs finansējumu kārtējā Ogres projekta realizācijai, tad mūsu patriotiskie tautieši būs konsekventi un to nepieņems. Bet, vispār jau uzreiz karogu likt, tai arī visi, visi uzbrūk bez apstājas," piedāvā Jānis Meirāns.
Atgādinām, ka iepriekš "Nacionālā apvienība" jau paudusi savu neapmierinātību par to, ka Latvija ir bijusi to valstu vidū, kuras nosodījušas Ungāriju.
"Nacionālās apvienības" priekšsēdētājs Raivis Dzintars aicināja Ministru prezidentu sniegt paskaidrojumus par pozīciju, kura tika izteikta Latvijas vārdā sakarā ar ungāru grozījumiem par LGBT izglītības programmas un publicitātes aizliegumu. Pirmdien, 28. jūnijā, notika premjera sarunas ar NA valdību un parlamentāro frakciju. Sēdes laikā partijas pārstāvji publiski izteica nosodījumu par Kariņa nostāju, nosaucot viņa rīcību par vienpersonisku.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Latvijā
Swedbank Latvia, kāpēc jūs atbalstāt gejus? Deputāt, kāpēc jūs atbalstāt nacionālistus?
Dažas Latvijas sabiedriskās organizācijas šajā sakarā pat uzstājās par ministru prezidenta demisiju. Piemēram, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu asociācijas valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks norādīja, ka Kariņš nav saņēmis tautas un tās deleģēto pārstāvju Saeimā mandātu parakstīt dokumentu visas Latvijas sabiedrības vārdā.
Savukārt Latvijas prezidents Egils Levits atzīmēja, ka Kariņa parakstītajam dokumentam nav juridiska statusa. Vēstule — tā ir tikai reakcija uz likumprojektu un to ir parakstījušas 17 ES dalībvalstis no 27. Turklāt vēstulē nav minēta Ungārija.
Ziņu lente
0