Latvijā

Latvijas robežu mēģināja šķērsot ar svešiem Covid-19 sertifikātiem

© Sputnik / Андрей ТатарчукКурган Дружбы расположен на стыке границ Латвии, России и Белоруссии
Курган Дружбы расположен на стыке границ Латвии, России и Белоруссии - Sputnik Latvija, 1920, 30.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. jūlija Eiropas Savienībā pilnā apjomā sāks darboties Covid-19 sertifikātu sistēma.
RĪGA, 30. jūnijs - Sputnik. Aizvadītajās brīvdienās Latvijas robežsargi pirmo reizi saskārās ar gadījumiem, kad ieceļotāji uzrādīja svešus digitālos Covid-19 sertifikātus, tiek ziņots dienesta mājaslapā.
Svētku brīvdienās robežsargi aizturēja 21 cilvēku ar viltotiem Covid-19 testiem, kā arī diviem cilvēkiem, kuri uzrādīja robežsargiem svešus digitālos Covid-19 sertifikātus.
Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā tika konstatēts Latvijas pilsonis, kurš ieceļojis no Kipras ar svešu digitālo Covid-19 sertifikātu, kā arī Latvijas pilsonis ar viltotu Covid-19 testu, kurš ielidojis no Apvienotās Karalistes.
Vienā gadījumā tika uzlikts naudas sods 680 eiro apmērā, bet otrajā gadījumā pret personu tika uzsākta administratīvā lieta.
Pirmo reizi Latvijas robežsargi saskārās ar viltotiem Covid-19 testu rezultātiem aprīļa sākumā. Kopumā līdz šīm jau 271 cilvēks uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.
Bez maskām un distances: pirmā Eiropas valsts atcēlusi visus Covid-19 ierobežojumus - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Video
Bez maskām un distances: pirmā Eiropas valsts atcēlusi visus Covid-19 ierobežojumus
No 1. jūlija Eiropas Savienībā pilnā apjomā sāks darboties Covid-19 sertifikātu sistēma. Sertifikātā būs norādīta informācija par to, ka cilvēks ir vakcinēts, ir pārslimojis Covid-19 vai arī ir nesen saņēmis negatīvu testa rezultātu. Pēc ES ieceres, šādi sertifikāti palīdzēs novērst diskrimināciju un ļaus paātrināt atgriešanos pie iedzīvotāju normālas pārvietošanās starp Eiropas Savienības valstīm.
Patlaban Covid-19 sertifikātu sistēmai pievienojās 20 no 27 Eiropas Savienības valstīm.
Plānots, ka sertifikātus varēs saņemt arī ieceļotāji no trešajām valstīm, kuri saņēmuši Eiropas Savienībā autorizētas vakcīnas (kuru skaitā pagaidām neietilpst Krievijā izstrādātie preparāti).
Ziņu lente
0