Politika

Vācu diplomāte: visi baidās no tieša kara ar Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasVācijas, Krievijas un ES karogs
Vācijas, Krievijas un ES karogs - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas vēstniece Ukrainā Anka Feldhūzena norādīja, ka Ukraina tuvākajā laikā neiestāsies NATO, jo eiropieši baidās no kara ar Krieviju.
RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Ukraina tuvākajā laikā neiestāsies NATO, ņemot vērā eiropiešu bailes no kara ar Krieviju, intervijā izdevumam "Zerkalo ņedeļi" pastāstīja Vācijas vēstniece Ukrainā Anka Feldhūzena.
Viņa atgādināja, ka aliansei vienmēr bijušas problēmas ar valstīm, kurās notiek karadarbība.

"Tāpēc, ka viena no NATO priekšrocībām ir Vašingtonas līguma 5. pants. Un visi baidās no tieša kara ar Krieviju."

Anka Feldhūzena
Vācijas vēstniece Ukrainā
Pie tam runas par to, ka Krievija varētu uzbrukt Ukrainai, ja izsīks gāzes tranzīts caur Ukrainas teritoriju, viņa uzskata par spekulācijām.
Vācijas vēstnieces izteikumi par bailēm no bruņotas sadursmes ar Maskavu liecina, ka NATO locekļi Eiropā aptver, ar ko draud Ukrainas ievilkšana aliansē, sarunā ar RIA Novosti diplomātes teikto komentēja Krievijas zinātņu akadēmijas ASV un Kanādas institūta Militāro politisko pētījumu centra vadītājs, Krievijas Starptautisko lietu padomes eksperts Vladimirs Batjuks.
Ситуация в Луганске - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2021
Viedoklis
Kas un kāpēc provocē Krieviju ar runām par Ukrainas iekļaušanu NATO
"Militārās alianses tiek veidotas, lai karotu, nevis kaut kādiem citiem mērķiem. Protams, tādu risku izslēgt nevar. No otras puses, spriežot pēc intervijas, kas atstāja lielu iespaidu uz starptautisko sabiedrību, arī Ukrainā, Ziemeļatlantijas alianses vadība, it īpaši NATO locekļi Eiropā aptver, ka Ukrainas uzņemšanai Ziemeļatlantijas līguma organizācijā var būt pašas smagākās un neprognozējamākās sekas, ieskaitot NATO iespējamu ievilkšanu bruņotā konfliktā ar Krieviju, ko, protams, neviens nevēlētos," teica Batjuks.
Vācu diplomātes teikto komentēja arī Krievijas Ārlietu ministrija. Resora oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā Telegram kanālā konstatēja, ka NATO ir negodīga. Diplomāte atgādināja, ka alianse vispirms, izmantojot vēstniekus un ārlietu ministrus, novedusi Ukrainu līdz totālam suverenitātes zudumam un pussabrukuma stāvoklim, bet tagad atcerējušies, ka viņiem ir kaut kādi tiesiski ierobežojumu.

"Tiesības un ētiku vajadzēja atsaukt atmiņā tad, kad izvietoja Ukrainas ministrijās un resoros savus specdienestus, modelēja un sponsorēja maidanus, trenēja kaujiniekus"

Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
KF Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve
Vašingtonas līguma 5. pants paredz, ka draudi vienai alianses dalībvalstij nozīmē draudus visai aliansei.
Ziņu lente
0