Krievijā

Sergejs Lavrovs salīdzināja Rietumu "noteikumus" ar "trakiem" 90. gadiem

© Photo Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasПереговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича
Переговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs paskaidroja, kādi "jaukumi" slēpjas noteikumos, ar ko rietumvalstis mēģina aizvietot starptautiskās tiesības.
RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Kolektīvo Rietumu mēģinājumi veidot starpvalstu attiecības uz kaut kādu noteikumu pamata liek pasaulei atgriezties laikos, ko Krievijā dēvē par "trakajiem" 90. gadiem. Tam uzmanību pievērsa Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta Sputnik Meedia.
"Rietumi rūpīgi izvairās no savu "noteikumu" atšifrēšanas, tāpat kā no jautājumiem par to, kāpēc tie vajadzīgi, ja ir tūkstošiem starptautisko tiesību instrumentu, ko visi ir pieņēmuši un kas satur precīzas valstu saistības un pārskatāmus to izpildes mehānismus," Lavrovs konstatēja rakstā "Par likumiem, tiesībām un noteikumiem", kas publicēts Krievijas ĀM vietnē.
Lavrovs nosaucis svarīgu nosacījumu dialoga atsākšanai ar Eiropas Savienību - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Video
Lavrovs nosaucis svarīgu nosacījumu dialoga atsākšanai ar Eiropas Savienību
Ministrs atzīmēja, ka Rietumu noteikumi nesatur neko konkrētu, tāpēc ļauj nepamatoti apsūdzēt citas valstis par "noteikumu pārkāpšanu" un piesavināt tiesības sodīt "pārkāpējus".
"Tātad, jo mazāk konkrētu nostādņu, jo vairāk atraisītas rokas patvaļai – lai bremzētu konkurentu ar negodīgām metodēm," paskaidroja Krievijas ārlietu ministrs.
ĀM vadītājs norādīja, ka tāda pieeja pasaules problēmu risināšanā nav pieņemama, paskaidroja, uz kādu principu pamata Krievija īsteno savu ārpolitiku, kā arī apliecināja: Maskava ir gatava veidot starpvalstu saziņas kultūru uz augstāko taisnīguma vērtību pamata.
"Vienmēr esam gatavi godīgam dialogam ar visiem, kas no savas puses demonstrē gatavību meklēt interešu līdzsvaru uz stabilajiem, negrozāmajiem starptautisko tiesību pamatiem."
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs
"Tādi ir mūsu noteikumi," secināja Krievijas ĀM vadītājs.
Iepriekš jau vēstījām, ka Sergejs Lavrovs brīdināja: mēģinājumi spēlēt ar Krieviju "vienos vārtos" ir bezjēdzīgi.
"Ne sankcijas, ne ultimāti neder sarunām ar mums un mēģinājumiem panākt kaut kādas vienošanās," uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs.
Ziņu lente
0