Video

Vienīgā atmiņa tagad ir uzraksts uz sētas: Rīgā vajadzīgs memoriāls padomju karagūstekņiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā necilvēcīgos apstākļos tika turēti desmitiem tūkstošiem padomju karagūstekņu, bet uz "Stalag 350" ēkām nav pat piemiņas plāksnes. Laiks labot šo netaisnību, uzskata Vladimirs Lindermans.
Viens no aizvadītās nedēļas galvenajiem notikumiem ir Lielā Tēvijas kara sākuma 80. gadadiena. Jau pirmajā dienā karš ienāca arī Latvijā – apšaudes Liepājā sākās jau pirms pulksten 4 no rīta 22. jūnijā. Ir jāsaglabā atmiņā kara upuri, taču diemžēl viņi grimst aizmirstībā.
Piemēram, Rīgā necilvēcīgos apstākļos tika turēti desmitiem tūkstošiem padomju karagūstekņu, bet uz "Stalag 350" ēkām nav pat piemiņas plāksnes. Vienīgais atgādinājums – paštaisīts uzraksts uz žoga pie kādas "Stalag 350" ēkas "Stalag 350. Atceramies".
Publicists Vladimirs Lindermans iesaka labot šo netaisnību un uzstādīt memoriālu padomju karagūstekņiem, turklāt tagad Rīgas domē strādā politiskie spēki, kuri viennozīmīgi pieturas pie Otrā pasaules kara vēstures antinacistiskā traktējuma. Viņi varētu nākt klajā ar tamlīdzīgu iniciatīvu. Protams, diezin vai latviešu partijas būs par to sajūsmā, tomēr, iespējams, neiebildīs vienbalsīgi.
Šo ideju un citus svarīgus neseno dienu notikumus Vladimirs Lindermans apsprieda ar žurnālistu Mihailu Gubinu Sputnik Latvija iknedēļas notikumu apskatā.
Izlaidums detalizēti apskatīts Sputnik Latvija materiālā.
Ziņu lente
0