Viedoklis

Tanku pļauja. Poļu armija cieš zaudējumus bez kaujām

© Pixabay / Centrum_RatownictwaПольский пожарный
Польский пожарный  - Sputnik Latvija, 1920, 28.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galantu kavalieri gaida tribunāls – izrādījās, ka pie stūres viņš nav īsti vērīgs. Neviļo incidenta vaininieci, domājams, - nopratināšana pretizlūkošanas dienestā. Poļiem laiks meklēt, kas varētu noņemt "ļauno aci".
Izskatās, ka poļu armiju kāds noskaudis, konstatēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Tā cieš zaudējumus uz līdzenas vietas. Pirms mēneša mācību kaujā gāja bojā iznīcinātājs MiG-29. Ja nu vēl tas būtu noticis cīņā. Nē – traucējumi sistēmā "savējais-svešais". Pārinieks pie sāniem palaida lielgabala lādiņu. Tagad – vēl trakāk: noskaidrojies, ka viņi ne tikai lidot, viņi pat rāpot neprot.
Tas noticis netālu no Ščecinas. Vilcēju kolonna pārveda uz pastāvīgās dislokācijas vietu tankus T-72. manevri beigušies, tā sakot, nekas neliecināja par nelaimi. Pēkšņi pirmā vilcēja vadītājs, ieraudzījis grāvī iebraukušu dāmu, laikam atcerējās veco joku, sak, tanks tāds pats traktors vien ir, tikai apbruņots, nolēma palīdzēt un strauji nobremzēja.
Польские военнослужащие - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Viedoklis
"Padevušies dažu dienu laikā": kā Polija zaudēja karā ar Krieviju
Nākamais nepaspēja. Spiedziens, žvadzoņa, trieciens, sprādziens. Vispirms nodomāja, ka detonējuši lādiņi. Pēc tam atcerējās: no kurienes tie būtu radušies, brauc tak tukšā no poligona. Izrādījas, ka nav izturējuši un pārsprāguši riteņi. Pa to laiku uguns pārmetās jau uz bruņām. Kamēr sabrauca ugunsdzēsēju komandas, kara mašīnai pienāca beigas. Pēc tam – vēl vienai. Dūmi, smaka un putas ap tankiem bagātināja ainavu.
Starp citu, nemaz tik slikti tie tanki nav. Padomju tehnika, ko tad jūs gribat. Tie vēl varētu ilgi braukāt. Pie tam, stāsta, nesen nākuši no modernizācijas – saņēmuši mūsdienīgus tēmēkļus, navigācijas un digitālo sakaru sistēmas. Vārdu sakot, ņemts vērā viss. Tikai ne viens – cilvēkfaktors. Jā, ap tankiem vēl pabursies, bet abas autoplatformas vairs nav atjaunojamas. Lupatlēveros.
Patiesībā CSNg ar karavīriem valstī ir regulāri. Gluži kā mācības. Pārsvarā gan grēko amerikāņi, viņi no Polijas nemaz vairs uz mājām nebraukā. Amerikāņi neko daudz neliekas zinis ne pat vietējiem ceļu satiksmes noteikumiem, ne vietējiem – civilajiem satiksmes dalībniekiem. Tomēr manevri, no kuriem atgriezās nelaimīgie "sadegušie", notika bez amerikāņiem.
Tas bija pēdējos gados lielākais un realitātei pietuvinātākais Polijas karaspēku kara mēģinājums pie Krievijas un Baltkrievijas robežām: 9,5 tūkstoši karavīru, 800 tehnikas vienības. Ak jā, tagad sanāk, ka 798.
Vajadzētu gan pat poļiem apjēgt, ka pašdarbība nav viņu stiprā puse, it īpaši pēc tam, kad martā, tādās pašās atsevišķās mācībās piecu dienu laikā pēc "iebrukuma" no austrumiem pamanījās atdot Varšavu. Kur nu vēl ar tādu nosaukumu - "Dragon 21". Piesaukuši nelaimi – pūķis ar uguns mēlēm tika klāt.
Tagad galanto kavalieri, bet nevērīgo vadītāju gaida tribunāls. Neviļo incidenta vaininieci, domājams, - nopratināšana pretizlūkošanas dienestā. Krieviju – apsūdzības par to, ka tā, kā vienmēr, neko nav sastrādājusi. Bet poļiem laiks meklēt, kas varētu noņemt "ļauno aci".
Саммит НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2021
Polijas prese garantējusi Krievijai panākumus karā ar NATO
Tādas problēmas jau nav tikai poļu armijā. Gluži kā viss no rokām krīt laukā. Te Baidens no sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2" atsakās. Te Dānija ne no šā ne no tā atsauc atmiņā savu pirmatnējo dabu un dod spērienu pa aizmugures daļu poļu gāzesvadam Baltic Pipe. Poļiem steigšus jānoņem "ļaunā acs". Interesanti gan, kā to izdarīt, ja tā ir valdībā.
Ziņu lente
0