Latvijā

Rīdzinieki taupa uz apģērba rēķina – aug apmaiņas punktu popularitāte

© Pixabay / islandworksApģērbi
Apģērbi - Sputnik Latvija, 1920, 28.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pandēmija būtiski ietekmējusi Latvijas iedzīvotāju ienākumus, – tagad daudzi cenšas ietaupīt naudu uz apģērbu iegādes rēķina.
RĪGA, 28. jūnijs - Sputnik. Apmainīt dažādas lietas bez maksas var punktos "Brīvbode" Rīgā. Pakalpojums kļūst aizvien populārāks, raksta jauns.lv.
Nepilnu četru mēnešu laikā trīs "Brīvbodes" punktos pabijuši 2160 apmeklētāji. Šajā laikā apmainītas 8,5 tonnas apģērbu, grāmatu un citu priekšmetu. Punkti atvērti Āgenskalnā, centrā un Čiekurkalnā.
Punktu organizatori stāsta, ka visvairāk lepojas nevis ar kilogramiem atdotu lietu, bet gan ar atbalsta un savstarpējas izpalīdzības sajūtu, ko saņem to apmeklētāji. "Brīvbodēs" strādā 50 brīvprātīgie, kuri bez atlīdzības nodarbojas ar mantu šķirošanu un uztur kārtību punktu telpās. Pandēmijas apstākļos, kad iedzīvotāju ienākumi kritās, tamlīdzīgi punkti kļuvuši ļoti populāri.
Līdztekus apmaiņai punktos mantas atvēl arī labdarībai – tos saņem fondi Rīgā un attālās pilsētās, piemēram, Alojā un Staicelē.
Apmaiņas punkti pieņem labas kvalitatīvas mantas: bērnu un pieaugušo apģērba priekšmetus, grāmatas, nelielas elektroiekārtas, priekšmetus remontam un citas mantas. Apmaiņā visi var izvēlēties kaut ko sev.
Музей моды в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2020
"Bomžu pilsēta": rīdziniekus šokē jaunais lietoto apģērbu veikals
Apmaiņas punktu apmeklēšanai jāiesniedz pieteikums "Brīvbodes" grupā Facebook vai pa tālruni.
"Brīvbode" centrā atrodas Turgeņeva ielā 13. Tā atvērta apmeklētājiem ceturtdien un piektdien no pl. 15 līdz 19. Tālruņa numurs: 29728281. Apmaiņas punkts Āgenskalnā atrodas Meža ielā 4 un strādā otrdienās un ceturtdienās no pl. 12 līdz 19. Tālrunis: 29728238. Čiekurkalnā apmeklētāji var apmainīties mantām Viskaļu ielā 36 pirmdienās un otrdienās no pl. 15 līdz 19. Tālrunis: 29728287.
Ziņu lente
0