Krievijā

Lavrovs atgādināja EDSO komisāram krievvalodīgo tiesību pārkāpumus Baltijā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs  - Sputnik Latvija, 1920, 28.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Problēmas ar izglītību dzimtajā valodā un vajāšana politisku motīvu dēļ: Krievijas ārlietu ministrs uzrunāja EDSO komisāru mazākumtautību lietās.
RĪGA, 28. jūnijs - Sputnik. Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova pārrunās ar EDSO Augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Kairatu Abdrahmanovu ES politiķa vizītes laikā Krievijā tika skartas vairākas aktuālas tēmas, vēsta Krievijas Ārlietu ministrija.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Politika
Krievija pārmet Briselei krievu diskriminācijas izdabāšanu Latvijā
Diplomāti pārrunāja krievvalodīgo iedzīvotāju stāvokli Ukrainā un Baltijas valstīs – šim jautājumam pievērsa uzmanību Sergejs Lavrovs.
"Lavrovs informēja Augsto komisāru par Krievijas prioritātēm minētajā jomā, piesaistīja uzmanību aizvien sliktākajam krievvalodīgo iedzīvotāju stāvoklim Ukrainā, tostarp arī skandalozo likumu "Par izglītību", "Par ukraiņu valodas funkcionēšanu valsts valodas status", "Par vispārējo vidējo izglītību", kā arī diskriminējošā likumprojekta "Par Ukrainas pamattautām" kontekstā," teikts paziņojumā.
Lavrovs piesaistīja EDSO komisāra uzmanību arī problēmām ar izglītības iegūšanu dzimtajā valodā krievvalodīgajiem iedzīvotājiem Baltias valstīs, masveida nepilsonības problēmai Latvijā un Igaunijā, virknes politisko, sociālo un ekonomisko tiesību ierobežošanu nepilsoņiem Latvijā un Igaunijā.
Krievijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijas un Igaunijas valdības izmanto jebkādus līdzekļus, lai apspiestu krievvalodīgās diasporas centienus aizstāvēt savas tiesības.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 
 - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2021
Krievijā
Krievu žurnālistu tēma Latvijā nav slēgta: Lavrovs nepiekrīt EDSO
Pērnā gada decembrī Latvijas krievvalodīgajiem žurnālistiem, kuri cita starpā sadarbojas arī ar portāliem Baltnews un Sputnik Latvija, izvirzītas apsūdzības saskaņā ar Krimināllikuma 84. pantu – par Eiropas Savienības sankciju režīma pārkāpšanu. Par to paredzēts sods – no naudas soda līdz brīvības atņemšanai. Pie žurnālistiem notikušas kratīšanas, viņiem aizliegta izbraukšana no valsts.
Sputnik Latvija un Baltnews ir saistīti ar mediju grupu "Rossija segodņa". Pie tam žurnālisti, kas publicēja materiālus šajos medijos, nav to darbinieki, viņi ir ārštata autori.
Krievijas ĀM ieskatā Latvijas varasiestāžu darbības pret krievvalodīgajiem žurnālistiem ir soda akcija un demokrātiskas sabiedrības pamatu – mediju un viedokļa brīvības – pārkāpšanas skandalozs piemērs. Diplomāti atgādināja, ka ES sankcijas ir individuālas, attiecinātas uz "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu personīgi, tās nav iespējams attiecināt uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holdingu.
Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Politiķis: Baltijā vērojama krievvalodīgo mediju totāla likvidācija
Koncerna "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pauda cerību, ka Krievija atbildēs uz krimināllietām pret krievvalodīgajiem žurnālistiem.
Ziņu lente
0