Pasaulē

Ukrainā nākusi klajā grāmata par Lietuvas eksprezidenti

CC BY 2.0 / Baltic Development Forum / Tomas Piliponis / Президент Литвы Даля Грибаускайте, архивное фото
Президент Литвы Даля Грибаускайте, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grāmatas prezentācijā piedalījās pati bijusī Lietuvas valsts vadītāja un Ukrainas ārlietu ministrs. Grāmatas nosaukums ukraiņu auditorijai ir mainīts.
RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Starptautiskajā grāmatu gadatirgū Kijevā notika Lietuvas bijušajai prezidentei Daļai Grībauskaite veltītas grāmatas prezentācija. Par to pastāstīja pati eksprezidente savā lapā Facebook.
Grāmatas prezentācijā piedalījās pati bijusī Lietuvas valsts vadītāja un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuļeba. Grībauskaite atzīmēja, ka nosaukumu izdomājuši ukraiņu tulkotāji.
Lietuvā jau pazīstamās grāmatas "Pietiek trīcēt. Prezidente Daļa Grībauskaite" autore ir Grībauskaites preses sekretāre un vecākā padomniece sabiedrisko sakaru jomā Daiva Ulbinaite. Baltijas valstī tā laista klajā 2019. gadā.
Политолог Юрий Светов - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2019
Politika
"Gribēt nav kaitīgi": eksperts paskaidroja, kāpēc Grībauskaite nav saņēmusi posteni ES
Grāmata publicēta Grībauskaites prezidentūras termiņa noslēgumā. Tajā apkopoti interesanti fakti no biogrāfijas un viņas ilgās valdīšanas nelielie "noslēpumi".
Grāmatas anotācija Ukrainas grāmatnīcā stāsta, ka grāmata atklāj atbildes uz jautājumiem: kāpēc Grībauskaite atteicās iedzert šampanieti ar Obamu? Kā viņa stājās pretī Krievijas "enerģētiskajam spiedienam" un nesveica Putinu ar kadenci? Kā "nosargāja" Vāciju un kā viņai izdevās pārliecināt Trampu par pretējo?
Grībauskaite ieņēma Lietuvas prezidenta posteni 2009. gadā, un tika ievēlēta uz otru pilnvaru termiņu 2014. gadā. Lietuvas līdere izcēlās ar atklātu Krievijai naidīgu viedokli. Pie tam pašā Lietuvā ne vienu vien reizi apspriesta Grībauskaites komunistiskā pagātne.
Встреча президентов стран Балтии с Дональдом Трампом в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2019
Viedoklis
Baltijas valstu proamerikāniskais noskaņojums tuvina Eiropu katastrofai
Ulbinaite ir lietuviešu žurnāliste un PR speciāliste. 1998.-2008. gg. strādāja telekanālā TV3. 2006.-2008.gg. – iekšlietu ministra padomniece attiecībās ar medijiem un sabiedrisko sakaru jautājumos. No 2009. gada – Grībauskaites padomniece, 2012. – 2019. gg. - galvenā padomniece un preses dienesta vadītāja.
Ziņu lente
0