Viedoklis

No ziloņa izpūsta pele. ES līderi atteikušies no samita ar Krieviju

© AP Photo / Francisco SecoКанцлер Германии Ангела Меркель выступает в Европарламенте в Брюсселе
Канцлер Германии Ангела Меркель выступает в Европарламенте в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ideja organizēt dialogu ar Putinu pēc Baidena piemēra bija interesanta. Tomēr izteikt to dienu pirms ES samita nozīmēja, ka iecere tiks apglabāta.
"Es cerēju uz kolēģu drosmi," Merkele teica pēc izgāšanās, lai arī tādā brīdī piemērotāk būtu nopūsties: "Ek, nu, neizdevās, neizdevās". Galu galā "Baltijas drosme" – tā taču ir visīstākā anekdote, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Tikpat labi Merkeles kundze varēja cerēt uz Polijas veselo saprātu un Čehijas godaprātu. Tuklāt nav teikts, ka, ierosinot sabiedrotajiem visiem barā iet uz "strelku" ar Putinu, viņa patiešām cerēja uz kaut ko labu. Tik un tā iznāca kā vienmēr.
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Politika
Spēles vienos vārtos nebūs: Lavrovs brīdināja Rietumus
Viņi ne tikai noraidīja ierosinājumu tikties, - piedevām viņi uzdeva savam galvenajam rusofobam Borelam sagatavot jaunas sankcijas. Ne par kaut ko konkrētu, tāpat, katram gadījumam, lai būtu pa rokai, kad viņi izdomās, par ko.
Tikai nekādas tikšanās ar Putinu! Tikai ne viņu valdības laikā. Starp citu, tam piekrita arī Merkele ar Makronu. Ja jau visi, tad visi. Vārdu sakot, dažkārt, kad kalns klusē un neiet pie Muhameda, tas stāvu un laiž pasaulē peli. Pat ne kalns - čupiņa.
Ziņu lente
0