Pasaulē

Iesalnieks nolēmis aizstāvēt Ungāriju no Kariņa

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs parakstījis vēstuli, kurā Ungārija nosodīta, savukārt Saeimas deputāts ieteica domubiedriem pievienot profilam sociālajos tīklos Ungārijas karodziņu.
RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš sašutis par Ungārijas parlamenta apstiprināto likumu, savukārt tas radījis Jāņa Iesalnieka sašutumu.
Ungārijas parlaments apstiprinājis likumu, kas ierobežo homoseksualitātei un dzimuma maiņai veltītu materiālu izplatību nepilngadīgo vidū. Ungārijas politiķi norāda, ka likuma grozījumi neskar pilngadīgu personu tiesības un seksuālās orientācijas jautājumus.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Latvijā
Swedbank Latvia, kāpēc jūs atbalstāt gejus? Deputāt, kāpēc jūs atbalstāt nacionālistus?
Šonedēļ Eiropas Komisija paziņoja, ka tai ir nopietnas šaubas par minētā likumprojekta atbilstību ES Hartā minētajām fundamentālajām tiesībām un vairākām ES tiesiskajām normām, EK priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena uzskata, ka Ungārijas parlamenta pieņemtie grozījumi ir "apkaunojoši".
Pirms ES valstu vadītāju samita Briselē EP priekšsēdētājs Šarls Mišels apsolīja apspriest arī Ungārijas likumu. Samitā virkne ES valstu parakstīja atklātu vēstuli, kurā nosodīja LGBT personu diskrimināciju, un uzņēmās saistības darīt visu iespējamo, lai aizsargātu eiropiešu pamattiesības.
Krišjānis Kariņš Latvijas radio paziņoja, ka esot nepareizi kaut kādā veidā ierobežot vai stigmatizēt LGBT personas. Cilvēki ir dažādi, un viņiem jābut iecietīgiem vienam pret otru. Politiķis apliecināja, ka nav pieļaujama nekāda diskriminācija pēc šī parametra, jebkāda diskriminācija.
Savukārt Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks (Nacionālā apvienība), kurš jau vairākkārt paudis savu negatīvo attieksmi pret LGBT, bija sašutis par tādu Ministru prezidenta soli, un ierosināja saviem lasītājiem zibakciju.
"Rinkēvičs un Kariņš var pievienoties eirokrātu naidam pret brīvo Ungāriju, kas ierobežojusi bērniem adresētu LGBT propagandu, bet viņiem tajā NAV ne Saeimas, ne tautas mandāta.
Ja Tu, pretēji šiem kungiem, atbalsti brīvo Ungāriju, pievieno savam profilam Ungārijas karodziņu!" deputāts pavēstīja sociālajā tīklā.
Komentāros viņš piezīmēja, ka NA plāno apspriest jautājumu Saeimā.
Jāpiebilst, ka Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa arī parakstīja vēstuli, kurā nosoda Ungāriju, bet Lietuvas prezidents Gitans Nausēda to parakstīt atteicās. Viņš paziņoja, ka jautājumu par viendzimuma partnerattiecību atzīšanu Lietuva risinās kā suverēna valsts un necietīs norādījumus.
Lietuvas Seims reģistrējis likumu par partnerattiecībām, kas ļaus viendzimuma partneriem mantot īpašumu, saņemt informāciju nelaimes gadījumā, taču neparedz adopciju, bet partnerattiecībās dzimušie bērni tiks uzskatīti par dzimušiem ārlaulībā. Pēc likumprojekta reģistrācijas valstī sākās protesti.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Viedoklis
Par TO. Krievu vecākus kaitina seksuālā audzināšana Vācijā
Maija vidū Viļņā notika "Lielais gājiens ģimenes aizsardzībai", kurā Gitans Nausēda sveica mītiņa dalībniekus. Viņš mēģināja samierināt LGBT vērtību pretiniekus un piekritējus, taču par viņa teikto bija sašutuši gan konservatori, gan liberāļi, vēstīja Sputnik Lietuva.
Latvija un Lietuva līdz ar Rumāniju, Poliju, Slovākiju un Bulgāriju neatzīst viena dzimuma personu laulības vai partnerattiecības.
Ziņu lente
0