Krievijā

Krievijā piedraudēja ar tēmētu triecienu pēc incidenta Melnajā jūrā

CC BY-SA 2.0 / LA(Phot) Chris Mumby / Британский эсминец Defender
Британский эсминец Defender - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā piedraudēja Lielbritānijai nomest bumbas, ja atkārtosies incidents ar eskadras kuģi.
RĪGA, 25. jūnijs - Sputnik. Vīnes militārās drošības un bruņojuma kontroles apspriedes
Krievijas delegācijas vadītājs Konstantīns Gavrilovs brīdināja Lielbritāniju: nākamreiz incidentam ar eskadras kuģi "Defender" līdzīgā situācijā aviācijas bumbas krist mērķī, nevis kuģa kursā.
Krievijas Ārlietu ministrija ceturtdien pauda stingru protestu Lielbritānijas vēstniecei Maskavā Deborai Bronertei jautājumāpar britu eskadras kuģa "Defender" rīcību Melnajā jūrā.
"Nav iespējams slēpt sašutumu saistībā ar Apvienotās Karalistes paziņojumu par to, ka minētais eskadras kuģis esot veicis "nevainīgu braucienu caur Ukrainas teritoriālajiem ūdeņiem". No savas puses man jābrīdinā bijušo "jūras karalieni", ka nākamreiz, ja šāds lēmums tikt pieņemts, aviācijas bumbas, iespējams, tiks vērstas pret mērķi, nevis nokritīs kuģa kursā," paziņoja Gavrilovs, uzstājoties EDSO foruma plenārsēdē par sadarbību drošības jomā.
Viņš atgādināja bijušā ASV valsts sekretāra Henrija Kisindžera vārdus par to, ka Krievija ir "laba, viesmīlīga, labvēlīga, bet neuzvarama", pēc diplomāta vārdiem, vēsture to apliecina jau vairāk nekā tūkstoš gadu. "Es vēlētos arī ieteikt Rietumu stratēģiem vērsties pie Bībeles, kas pauž: Nedraudiet un pašiem nebūs ne no viena jābaidās," viņš piebilda.
Trešdien Krievijas Federācija paziņoja, ka Lielbritānijas eskadras kuģis "Defender" šķērsojis Krievijas robežu un par trim kilometriem iegājis tās teritoriālajos ūdeņos pie Fiolenta raga. Kuģis tika brīdināts par ieroču pielietošanu robežas pārkāpuma gadījumā, taču eskadras kuģa ekipāža nereaģēja. Pēc tam robežsardzes kuģis atklāja brīdinājuma uguni. Vēlāk frontes bumbvedējs Su-24M izdarīja brīdinājumu, nometot četras šķembu fugasa aviācijas bumbas eskadras kuģa kursā.
Визит британского атташе в Минобороны РФ после инцидента с эсминцем сняли на видео - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Video
Britu atašeja vizīte Krievijas AM pēc incidenta ar eskadras kuģi Melnajā jūrā
Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs, komentējot incidentu ar britu eskadras kuģi "Defender", paziņoja: ja kolēģi nesaprot, kas ir Krievijas robežas, tad "mēs varam mest bumbas".
Ziņu lente
0