Latvijā

"Ryanair" direktors paskaidroja, kāpēc nolemts atvērt lidmašīnu bāzi Rīgā pandēmijas laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737 авиакомпании Ryanair в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737 авиакомпании Ryanair в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ryanair" pieeja attiecībā uz Rīgu atšķirsies no Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" stratēģijas.
RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair gatavojas attīstīt Rīgu kā galamērķi, nevis pārsēšanās punktu, uzsvēra tās izpilddirektors Edijs Vilsons, vēsta la.lv.
Tas atšķirs "Ryanair" pieeju no Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic stratēģijas.
Divu lidmašīnu bāzi Rīgā "Ryanair" plāno atvērt šā gada oktobrī, tā var palīdzēt Ryanair līdz 20% pieaudzēt tirgus daļu Rīgas lidostā, kas ir par 12 procentpunktiem vairāk, nekā šajā gadā no janvāra līdz maijam.
Айнарс Шлесерс на Балтийском форуме - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Politika
Šlesers: Latvijas parādus maksās mūsu mazbērni
Kā vienu no iemesliem bāzes atklāšanai tieši koronavīrusa pandēmijas laikā Vilsons nosauca tirgus atvērtību, jo citas lidsabiedrības, atšķirībā no "Ryanair", patlaban samazina savu kapacitāti. Turklāt Īrijas aviokompānija iegādājusies 210 jaunas lidmašīnas, kurām "nepieciešams lidot".
Tāpat, pēc izpilddirektora domām, šīs ir īstais brīdis bāzes atvēršanai Rīgā, ņemot vērā "Ryanair" investīcijas citās lidostās Latvijas galvaspilsētas tuvumā, proti, Viļņā, Kauņā, Ārlandā.
"Tā nav tikai Rīga, tas ir viss reģions. Kad tev kādā vietā uz vietas ir lidaparāti, vairākas lidostas savienot kļūst ļoti viegli. Pēdējo reizi mēs par bāzi Rīgā runājām 2009. vai 2010. gadā – toreiz pilsēta būtu nomaļa, un nebūtu viegli iegūt šo "kritisko masu"," teica Vilsons.
Kad bāze būs gatava, "Ryanair" grupas uzņēmumi, tostarp Buzz, no Rīgas nedēļā veiks 95 lidojumus uz 30 galamērķiem, tostarp 16 jaunos maršrutos.
Ziņu lente
0