Latvijā

Premjers pastāstīja, kurš saņems "dāvanu" par vakcināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži Latvijas iedzīvotāji nolēmuši nesteigties vakcinēties pret koronavīrusu, cerot, ka valdība pieņems lēmumu par finansiāla stimula piešķiršanu vakcinētajiem; premjers Krišjānis Kariņš paskaidroja, kāpēc stimulu nav jēgas gaidīt.
RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Vakcinācijas tempu samazināšanas fonā Latvijas Ministru kabinets apsvēra iespēju vakcinētajiem piešķirt finansiālu stimulu. Pēc ģimenes ārstu novērojumiem, radās bīstama tendence: daži cilvēki atliek vakcinēšanos, baumu dēļ, ka, iespējams, būs kāda materiālā kompensācija, ziņo Lsm.lv.
Pēc premjerministra Krišjāņa Kariņa domām, šajā gadījumā vilcināšanās nav pieļaujama, tāpēc viņš uzsver: ja šāds lēmums tiks pieņemts, finansiālo stimulu saņemtu visi cilvēki, ne tikai tie, kas vakcinējas pēc lēmuma stāšanās spēkā. Kariņš atzīmēja, ka jāvakcinējas pēc iespējas ātrāk, citādi cilvēks riskē saslimt vai inficēt citus.
Вакцинация в латвийской армии - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Latvijā
Kukulis par Covid-19 sertifikātu: vai var viltot vakcinācijas faktu
Šobrīd vismaz vienu vakcīnas devu saņēmis katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, kas vecāks par 16 gadiem. Taču vakcinēšanas pret Covid-19 temps valstī palēninājies, un tagad visas ministrijas meklē veidus, kā vakcinēt līdz 100 tūkstošiem cilvēku nedēļā.
Kā pastāstīja Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts, vasarā tiek plānota informatīva kampaņa, kas mudinātu vakcinēties prioritāro grupu pārstāvjus. Tostarp plānots sazvanīt seniorus, kuri nav pieteikušies vakcinēties, un paskaidrot, ka veselības problēmas nav iemesls, lai atteiktos no potes.
Iphone - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Latvijā
Par iPhone katrs vakcinēsies: kā motivēs iedzīvotājus
Tāpat valdībā cer, ka vakcināciju veicinās ierobežojumu mīkstināšana vakcinētājiem, piemēram, viņiem varētu atļaut brīvi apmeklēt masu pasākumus bez maskas un distancēšanas.
Tāpat rudenī Ministru kabinets apspriedīs arī iespējamos finansiālos stimulus, piemēram, izlozi un citus, taču par to vēl nepieciešams vienoties, kā šāda sistēma varētu strādāt.
Ziņu lente
0