Latvijā

Latvija maldījusies trijās priedēs: baņķieris pasūdzējās par valsts varas neadekvātu darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие в День памяти жертв коммунистического террора
Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja valsts ir vilks, kas gaida, kad uzņēmējam paslīdēs kājas, tad uzņēmējs izvairās no riskiem, un rezultātā sabiedrība kļūst nabagāka, paziņoja baņķieris Ģirts Rungainis, kritizējot Latvijas birokrātiju.
RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Kopš neatkarības atgūšanas Latvija maldījusies trijās priedēs, paudis investīciju baņķieris Ģirts Rungainis RīgaTV 24 ēterā, ziņo la.lv.
Viņš uzskata, ka Latvijas bizness kopumā ir pierādījis savu spēju tikt galā ar pandēmijas izaicinājumiem, taču pērnā gada vasarā nepadarītais valdības darbs atstājis sekas, kas vēl jūtamas šobrīd.
Шеф-повар рижского рыбного ресторана Le Dome Сергей Шипоров и его угощения - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Latvijā
Katastrofa Latvijas restorānos un bāros: trūkst pavāru un viesmīļu
"Īpaši lepoties ar ko te nav," teica uzņēmējs.
Problēma nav tikai tajā, ka nav izpratnes par to, kas ir nepieciešams, plaukstošas ekonomikas uzbūvēšanai, bet arī "valsts varas vājums".
"Mūsu priekštečiem 20. gadsimta sākumā ir bijusi izteikta valstsgriba, un mēs te esam tikuši pie valsts, un tā ir milzīga vērtība ar tik nelielu iedzīvotāju skaitu, bet šobrīd, kopš neatkarības atgūšanas, nu, mēs esam maldījušies trijās priedēs, un mūsu birokrātijas un valsts, teiksim, kvalitāte ir bijusi diezgan vāja. Un tas arī atspoguļo to rezultātu!" uzskata baņķieris.
Pēc viņa domām, radošā procesa vietā noticis pārdales process.
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2021
Ierēdņiem algu - 3000 eiro, biznesam - jaunus nodokļus: Saeima apstiprināja likumprojektus
Runājot par valsts saikni ar uzņēmējdarbību, Rungainis teica, ka "valsts nevar radīt uzņēmējdarbību, nekad neradīs! Valsts ir slikts uzņēmējs visur, visos laikos un tautās!"
Pēc viņa domām, valsts var nodarboties tikai ar savām prioritātēm: aizsardzību, drošību, veselības aprūpi, izglītību un likumdošanu. Bet biznesa prioritātes ir iniciēt naudas apriti, tai skaitā uzņemoties lielus riskus. Taču, ja valsts nepilda savas funkcijas adekvāti un uzvedas kā vilks, kas gaida, kad uzņēmējam paslīdēs kājas, tad uzņēmējs attiecīgi uzņemsies mazākus riskus.

"Mūs visus kopā tas padara nabagākus! Kāda velna pēc tur darbojas cilvēki, kas samazina mūsu valsts vērtību un mūsu sabiedrības turīgumu?!" Rungainis retoriski vaicā.

Ziņu lente
0