Žurnālista novērojumi: kas sagaidāms no NATO kareivjiem Baltijas valstīs

© Sputnik / Sergey MelkonovRīdziniece cienā ASV karavīrus ar zemenēm
Rīdziniece cienā ASV karavīrus ar zemenēm - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists no Vācijas paskaidroja, kāpēc NATO valstu karavīri atļaujas necienīgu uzvedību Baltijas valstīs, un prognozēja, kas no viņiem sagaidāms nākotnē.
RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Vietējiem iedzīvotājiem nav vērts gaidīt neko labu no NATO karavīru uzturēšanās Baltijas valstīs, secināja vācu žurnāla "World Economy" galvenais redaktors, publicists un rakstnieks Aleksandrs Sosnovskis, vēsta Sputnik Meedia.
Komentējot neseno incidentu Lietuvā, ko radījuši Bundesvēra karavīri, Sosnovskis atzina, ka neko pārsteidzošu incidents nav atklājis.
"Antisemītisms, vardarbība, psiholoģisks spiediens, seksuāla uzmākšanās – vai tāds ir Bundesvēra motorizēto kājnieku brigādes dienesta galvenais mērķis Baltijā? Ministre AKK (Annegrēta Krampa-Kārenbauere – red.) briesmīgi nožēlo, brigāde nogādāta mājās un izformēta. Bet kur likt domas? Viņai šķiet, ka jaunie kareivji dodas uz Baltijas jūrmalu cīnīties ar krieviem?" viņš uzrakstīja savā Telegram kanālā.
"Visiem taču zināms, ka krievu draudus sadomājuši vietējie prezidenti un nekādu cīņu tur nebūs. Būs dzeršana, vardarbība un nacionālistiski izgājieni," secināja žurnālists.
Iepriekš vēstīts, ka Vācijas Bruņoto spēku vadība sākusi izmeklēšanu lietā par vācu karavīru nepiedienīgu uzvedību kādā Lietuvas viesnīcā. Žurnāls Spiegel informēja, ka ballītes laikā viesnīcā karavīri dziedājuši nacistiska satura dziesmas un klieguši antisemītiskus lozungus.
Vācijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka izmeklēšana notiek. Turklāt radušās aizdomas, ka trakulību laikā viens no ballītes dalībniekiem saskāries ar dienesta biedru seksuālo vardarbību.
Немецкий флаг изображен на форме солдата - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Viedoklis
Ġrādīgas spēlītes. Bundesvēra kareivju vads ar kaunu bēg no Lietuvas
AM oficiālais pārstāvis informēja, ka viss vads, kura karavīri iejaukti incidentā, izvests no Lietuvas uz Vāciju, galvenie vainīgie tiks atvaļināti.
Jāpiebilst, ka incidenti ar NATO kareivjiem Baltijas valstīs ir regulāri. Piemēram, jūnija sākumā Igaunijā vietējās policijas pārstāvji izsēdināja no vilciena iereibušus britu kareivjus, kuru agresīvā izturēšanās apgrūtināja citus pasažierus.
Maijā briti izcēlās Tapas pilsētā — alkohola reibuma stāvoklī viens no kareivjiem sāka uzmākties bārā sievietei un izprovocēja plašu kautiņu.
Ziņu lente
0