Krievijā

Putins apsolīja darīt visu iespējamo miera un Krievijas drošības labā

© POOL / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins, Krievijas Federācijas prezidents
Vladimirs Putins, Krievijas Federācijas prezidents - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija darīs visu iespējamo, lai garantētu mieru un drošību.
RĪGA, 23. jūnijs - Sputnik. Krievija darīs visu iespējamo, lai garantētu mieru un drošību savai tautai, pilnveidos savus bruņotos spēkus, izmantos diplomātiskas iespējas un turpinās dialogu ar visiem ieinteresētajiem partneriem, paziņoja Krievijas prezidents.
Maskavas panorāma - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Vladimira Putina raksts: Būt atklātiem, neskatoties uz pagātni
"Kopš savas dibināšanas brīža ANO bija un joprojām ir starptautisko attiecību sistēmas pamats. Šīs autoritatīvās un vispāratzītās organizācijas galvenais uzdevums ir nepieļaut globālu konfliktu, jaunu pasaules karu. Tieši ANO paspārē ir jāizstrādā jebkādi jauni spēles noteikumi, viss pārējais ved pretī haosam un neprognozējamām sekām," Putins teica Maskavas drošības konferencē. savā apsveikuma uzrunā IX Maskavas Starptautiskās drošības konferences dalībniekiem.
Krieviju satrauc NATO infrastruktūras paplašināšana valsts robežu tuvumā, kā arī fakts, ka alianse atsakās izvērtēt Maskavas ierosinājumus, pastāstīja valsts vadītājs.
"Ceram, ka veselais saprāts un vēlme veidot konstruktīvas attiecības ar mums galu galā gūs virsroku," Putina teikto citēja RIA Novosti.
Vienlaikus nopietnas bažas mūsdienās rada masu iznīcības ieroču izplatība, reģionālie bruņotie konflikti un pārrobežu noziedzības aktivitāte, norādīja Vladimirs Putins.
"Nopietnas bažas rada reģionālie bruņotie konflikti, masu iznīcības ieroču izplatības riski, pārrobežu kriminālo grupējumu, narkotiku biznesa un kibernoziedznieku aktivitāte."
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins
Krievijas Federācijas prezidents
Pēc viņa domām, minēto problēmu mērogs un globālais raksturs prasa visu valstu apvienotus centienus.
"Un, protams, tādam kolektīvam darbam jānotiek uz starptautisko tiesību, ANO Statūtu principu un mērķu pamata," piebilda Krievijas prezidents.
Putins uzskata, ka Apvienoto Nāciju Organizācijas galvenais uzdevums ir nepieļaut jaunu pasaules karu, un jebkādi jauni spēles noteikumi ir jāizstrādā tās paspārnē, viss pārējais ir ceļš pretī haosam un neparedzamām sekām.
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs atteicies apmeklēt drošības konferenci Maskavā
"Kopš savas dibināšanas brīža ANO bija un joprojām ir starptautisko attiecību sistēmas pamats. Šīs autoritatīvās un vispāratzītās organizācijas galvenais uzdevums ir nepieļaut globālu konfliktu, jaunu pasaules karu. Tieši ANO paspārnē ir jāizstrādā jebkādi jauni spēles noteikumi, viss pārējais ved pretī haosam un neprognozējamām sekām," Putins teica Maskavas drošības konferencē.
IX Maskavas Starptautiskā drošības konference notiek Maskavā 22.-24. jūnijā. Tas ir ikgadējs forums, kurā satiekas aizsardzības resoru pārstāvji, starptautiskās organizācijas un nevalstiskie eksperti, meklējot atbildes uz aktuālākajiem globālās drošības jautājumiem.
Ziņu lente
0