Krievijā

Krievu žurnālistu tēma Latvijā nav slēgta: Lavrovs nepiekrīt EDSO

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 
 - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava neignorēs krievvalodīgo žurnālistu jautājumu Latvijā, paziņoja valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
RĪGA, 22. jūnijs - Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka nepiekrīt EDSO ģenerālsekretāra vērtējumiem situācijā ap Sputnik žurnālistiem Latvijā – krievvalodīgo žurnālistu tēma nav slēgta.
"Mēs šo tēmu nemetīsim pie malas, tā mums paliek uz dienas kartībā pārrunās ar EDSO, ar jauno pārstāvi mediju brīvības jautājumos."
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs
Kopīgajā preses konferencē ar EDSO ģenerālsekretāri Heldu Šmidu Krievijas diplomāts paziņoja, ka nepiekrīt viņas viedoklim jautājumā par Sputnik žurnālistu stāvokli Latvijā.
Pērnā gada decembrī Latvijas krievvalodīgajiem žurnālistiem, kuri cita starpā sadarbojas arī ar portāliem Baltnews un Sputnik Latvija, izvirzītas apsūdzības saskaņā ar Krimināllikuma 84. pantu – par Eiropas Savienības sankciju režīma pārkāpšanu. Par to paredzēts sods – no naudas soda līdz brīvības atņemšanai. Pie žurnālistiem notikušas kratīšanas, viņiem aizliegta izbraukšana no valsts.
Sputnik Latvija un Baltnews ir saistīti ar mediju grupu "Rossija segodņa". Pie tam žurnālisti, kas publicēja materiālus šajos medijos, nav to darbinieki, viņi ir ārštata autori.
Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2021
"Sāka īstu vajāšanu": Alla Berezovska pastāstīja par kratīšanu un aizturēšanu
Žurnāliste Alla Berezovska vēlāk pastāstīja, ka 14. aprīlī Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) izsaucis uz nopratināšanu piecus žurnālistus, kuri sadarbojās ar portāliem Sputnik Latvija un Baltnews, un plāno piešķirt viņiem aizdomās turamo status. Iepriekš tiesībsargs Aleksandrs Gapoņenko vēstīja, ka VDD izsaucis divus žurnālistus, kuri sadarbojas ar Krievijas medijiem. Vēlāk viņš precizēja, ka uz nopratināšanu izsaukti četri cilvēki.
Krievijas ĀM ieskatā Latvijas varasiestāžu darbības pret krievvalodīgajiem žurnālistiem ir soda akcija un demokrātiskas sabiedrības pamatu – mediju un viedokļa brīvības – pārkāpšanas skandalozs piemērs. Diplomāti atgādināja, ka ES sankcijas ir individuālas, attiecinātas uz "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu personīgi, tās nav iespējams attiecināt uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holding.
Koncerna "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pauda cerību, ka Krievija atbildēs uz krimināllietām pret krievvalodīgajiem žurnālistiem.
Ziņu lente
0