Latvijā

Tūkstošiem eiro aizplūst krāpnieku rokās

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasEiro
Eiro - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lētticīgi iedzīvotāji joprojām atklāj savu interneta banku datus nepiederošām personām, un bieži vien izrādās, ka tie ir krāpnieki.
RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Latvijas policijas Latgales reģionālās pārvaldes pārstāve Olga Vasiļjeva brīdina par zādzību vilni no Latvijas pilsoņu banku kontiem, vēsta Mixnews.lv.
Krāpnieki zvana iedzīvotājiem, stādās priekšā kā bankas darbinieki, noskaidro piekļuves kodus un noņem naudu no konta.
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Latvijā
Nedēļas laikā telefonkrāpnieki izvilināja no rīdziniekiem ap 30 000 eiro
Tikai šonedēļ vien Daugavpils nodaļa saņēmusi informāciju par tamlīdzīgiem krāpšanās gadījumiem par četriem un diviem tūkstošiem eiro. Abos gadījumos ierosinātas krimināllietas, sākta izmeklēšana.
Pie tam atzīmēts, ka pārsvarā krāpnieki runājot krieviski, tāpēc iespējams pārbaudes nolūkos palūgt zvanītāju pāriet pie latviešu valodas. Krāpnieks var tūlīt pārtraukt sarunu.
Iepriekš vēstīts, ka uz neliešu āķa uzķērušies vairāki rīdzinieki un Pierīgas iedzīvotāji, kuri atdevuši noziedzniekiem kopumā 10 tūkstošus eiro.
Cietušos maldina tas, ka krāpnieku izmantotie tālruņa numuri ģenerēti tā, ka atgādina vietējos numurus un var pat sakrist ar Latvijas banku oriģinālajiem tālruņa numuriem.
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Jauns krāpniecības veids: Latvijas iedzīvotājus krāpj "PayPal" vārdā
Likumsargājošo iestāžu darbinieki atgādina: saglabājiet modrību, nenosauciet nevienam savus bankas konta datus un piekļuves kodus, neievadiet šos datus, sekojot dažādām saitēm. Ne bankas, ne valsts iestāžu darbinieki nekad nelūdz saviem klientiem tamlīdzīgu informāciju.
Ziņu lente
0