Latvijā

Swedbank Latvia, kāpēc jūs atbalstāt gejus? Deputāt, kāpēc jūs atbalstāt nacionālistus?

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Jānis Dombrava nolēmis norāt "Swedbank Latvia", kuras klients viņš ir, par LGBT atbalstu, tomēr pats "uzrāvies" uz pārdrošu jautājumu.
RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Sociālā tīkla Twitter Swedbank lapā tika paust atbalsts seksuālo minoritāšu akcijai "Baltijas praids", kas ieplānota šī gada augustā. Banka atklāja, ka parakstījusi Latvijas dažādības hartu, un aicināja citus uzņēmumus pievienoties.
"Jo dažādāki un iekļaujošāki esam, jo labāk visiem! Lepojamies, ka esam Latvijas dažādības hartas parakstītāju un "Baltic Pride" atbalstītāju vidū. Aicinām arī citus uzņēmumus pievienoties!" stāsta banka.
Par nelaimi, Swedbank klientu vidū ir arī Nacionālās apvienības pārstāvis, Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Viņš ievēroja tvītu un nolēma izteikties.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
"Baltijas praids" šogad varētu palikt virtuāls
Varavīkšņotās publikācijas pirmajā komentārā deputāts painteresējās, kāda iemesla dēļ banka atbalsta minoritātes, bet 4. maijā neveltīja nevienu apsveikumu Latvijas iedzīvotājiem.
"Swedbank Latvia, kāpēc jūs iesaistieties šauras grupas politiskā kampaņā? Neredzēju jūsu apsveikumu valsts iedzīvotājiem 4.maijā. Acīmredzot, valsts iedzīvotāji kā kopums jums nav būtiski. Jūsu klients," vaicāja deputāts.
Tūlīt pat kāds attapīgs lasītājs uzdeva Dombravam jautājumu: "Jāni, kāpēc jūs esat iesaistījies šauras grupas politiskajā partijā?"
Uz to parasti runātīgais deputāts neatbildēja.
Jūnija sākumā partijas "Kustība "Par!"" lapā Twitter parādījās atgādinājums, ka jūnijs ir LGBT un "Praida" mēnesis. Partija atgādināja, ka lieku cilvēku nav, ka cilvēks nedrīkst sajust atšķirīgu attieksmi savas izvēles dēļ.
Atgādināsim, ka partijas "Kustība "Par!"" pārstāve un Saeimas frakcijas "Attīstībai/Par!" priekšsēdētāja Marija Golubeva ievēlēta valsts iekšlietu minsitra postenī.
Факельное шествие 18 ноября в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2021
Viedoklis
"Nolēmuši necīnīties ar krieviem". Nacionālistiem radies jauns pretinieks
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš sarīkoja coming-out jau 2014. gadā, apsveica Golubevu ar jauno posteni un atzīmēja, ka Latvijā tagad divi ministri parstāv LGBT sabiedrību.
Ziņu lente
0