Politika

Mediji vēsta, ka ASV apturējušas militāro palīdzību Ukrainai

© AFP / StringerУкраинские военные в Луганской области
Украинские военные в Луганской области - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums Politico informēja, ka pēc Krievijas paziņojuma par bruņoto spēku atvilkšanu no robežas ASV uz laiku apturējušas militārās palīdzības paketi Ukrainai.
RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Baltais nams uz laiku apturējis militārās palīdzības paketi Ukrainai, kuras apmērs sasniedz 100 miljonus dolāru, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Politico.
Lēmumu par atbalsta sniegšanu ASV Nacionālās drošības padome pieņēma, sākoties Krievijas bruņoto spēku mācībām pie valsts rietumu robežām. Palīdzības kompleksu izstrādāja Valsts departamenta un Pentagona darbinieki, vēsta Politico.
NATO samtis Briselē, foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2021
Viedoklis
NATO jaunais Krievijai naidīgais "manifests" apdraud visas NVS valstis
Lēmums apturēt atbasta sniegšanu pieņemts pēc Krievijas paziņojuma par bruņoto spēku atvilkšanu no robežas un pirms abu valstu vadītāju tikšanās Ženēvā, informēja izdevuma avoti.
Viens no viņiem atklāja, ka bruņojumu, arī letālos ieročus, var ātri nogādāt Ukrainā, ja Vašingtonas viedoklis mainīsies.
Vladimira Putina un Džo Baidena pārrunas aizritēja 16. jūnijā Ženēvā. Tās ilga nepilnas piecas stundas, pēc tam abu valstu līderi organizēja preses konferences.
Украинский военный в Донецкой области - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Viedoklis
"Ir briesmīgs scenārijs": kāpēc Rietumi savelk bruņotos spēkus Ukrainā
Pēc samita Krievijas prezidents atklāja, ka vienojies ar Baidenu sākt konsultācijas stratēģiskās stabilitātes jautājumis starpresoru līmenī. Bez tam valstu vadītāji nāca klajā ar kopīgu paziņojumu. Tajā norādīts, ka Krievija un ASV atbalsta principu, kas paredz: kodolkarā uzvarētāju nav, un tas nekad nedrīkst sākties.
Ziņu lente
0