Latvijā

Latvietis negrib nodarboties ar biznesu, viņš grib lamāt valdību, raksta latviešu mediji

© Sputnik / Sergey MelkonovПразднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге
Празднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге  - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atrasta atbilde uz jautājumu, kāpēc Latvija atpaliek no Eiropas, pat no Igaunijas un Lietuvas. Par to intervijā stāsta Latvijas politikas veterāns Jānis Lagzdiņš.
RĪGA, 21. jūnijs - Sputnik. Latvijas politikas veterāns, LR Augstākās padomes un vairāku Saeimas sasaukumu deputāts Jānis Lagzdiņš intervijā Latvijas Avīzes žurnālistam Egilam Līcītim atklāja savu viedokli par neseno vietvaru vēlēšanu rezultātiem. Pēc viņa domām, tie parādījuši interesantu likumsakarību – pie pašvaldību stūres stājušies uzņēmumu, pārsvarā – pašvaldību uzņēmumu vadītāji un agrākie pašvaldību bosi, tas ir, pie varas jau esoši cilvēki. Tas liecina par jaunu ideju krīzi un jaunu cilvēku deficītu politikā, turklāt liek ar bažām skatīties uz Saeimas vēlēšanām nākamruden.

Biznesmenis – zaglis un žuļiks!

Lai nu kā, uzskata Līcītis, daļa vainas par to gustas uz pašu vēlētāju pleciem, jo jaunus, aizrautīgus un darbspējīgus cilvēkus politikā iedabūt neizdosies – viņi uzskata, ka politika kļūs par zīmogu uz visu mūžu.
Tomēr Latvijas iedzīvotāji vainīgi ne tikai pie tā, ka pie varas ilgus gadus ir vieni un tie paši personāži, ne tikai pie tā, ka vakcinācijas tempos valsts pinas ES astē, bet arī par to, ka Latvija atpaliek no Lietuvas un Igaunijas ekonomisko rādītāju ziņā.
Лиепаяс металургс. - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Degradācijas septiņgade: ja ekonomika neaug, vainīgi pilsoņi
"Kāpēc – arī vienkāršie ļaudis prasīs – kāpēc Latvija arvien ir pēdējās vietās Eiropā? Vakcinācijas tempu ziņā, ekonomiski un citās jomās. Kur mūs novedusi "Vienotības" vadība 20 gadu garumā!" vaicāja žurnālists.
"Pie vakcinācijas lēnās gaitas paši arī esam vainīgi. Esam neapzinīgāki, nedisciplinētāki par kaimiņiem. Savukārt atpalicība biznesā nav tik daudz valdības vaina kā mūsu cilvēku nevēlēšanās nodarboties ar saimnieciskām iniciatīvām, par prioritātēm dzīvē izvēloties citas lietas," ir pārliecināts Lagzdiņš.
Politiķis uzsver: "Bieži mēdz teikt – lūk, Latvijā valdība nav nodrošinājusi biznesam labvēlīgu vidi. Jāvaicā, kādēļ lietuviešu, igauņu investīcijas mūsu ekonomikā daudzkārt pārsniedz latviešu ieguldījumus kaimiņzemēs?
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
Tikai 30 neatkarības gadi, un ar Latviju ir cauri. Ko raksta latviešu mediji
Ja reiz te tik slikti apstākļi biznesam, kādēļ lietuviešu, igauņu biznesmeņi lido uz Latviju kā mušas uz medus podu, un šeit pelna?"
Atbilde, pēc Lagzdiņa domām, ir vienkārša. "Latvietis negrib nodarboties ar biznesu. Latvietis grib dziedāt, dejot svētkos, grib hokeju un lamāt valdību. Latvietim tie, kas nodarbojas ar biznesu, ir žuļiki. Sliktie. Ne visi tā domā, bet tāda kreisi komunistiska filozofija pastāv. Latvietim jābūt šiverīgākam, rosīgākam, atbildīgākam."
Ziņu lente
0