Politika

Krievijas vēstnieks ASV gatavs sakārtot abu valstu attiecības

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs svētdien ieradās Ņujorkā un nekavējoties iesaistījies diplomātiskajā darbā.
RĪGA, 21. jūnijs - Sputnik. Krievijas diplomāti ASV ir gatavi sakārtot abu valstu attiecības, paziņoja Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs, informē Sputnik Baltkrievija.
Krievijas diplomāts izlidoja no Šeremetjevo lidostas svētdienas rītā, ieradās Ņujorkā un nekavējoties brauca tālāk uz Vašingtonu. Viņš devās ceļā "optimistiskā noskaņojumā".
Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
Viedoklis
"Smagas attiecības". Kāpēc Krievijas vēstniekam vajadzētu atgriezties ASV
Krievijas vēstnieks pastāstīja, ka jau tuvākajās dienās ieplānotas tikšanās un sarunas. Viņš piebilda, ka gaidāms liels darbs un diplomāti cer uz progresu.
"Šeit strādājošie Krievijas diplomāti ir gatavi sakārtot Krievijas un ASV attiecības," teica diplomāts.
Antonovs atzīmēja, ka viens no problemātiskajiem jautājumiem Krievijas iedzīvotāju acīs ir vīzas. Tomēr saruna ritēs "vienīgi uz līdztiesības pamatiem".
16. jūnijā Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Džo Baidens, tiekoties Ženēvā, vienojās nosūtīt vēsniekus uz viņu mītnes valstīm.
ASV vēstnieks Krievijā Džons Sallivans nesen informēja, ka "drīz" atgriezīsies Krievijā.

Krievija ir gatava dialogam

Krievijas vēstnieks ASV uzsvēra, ka nav iespējams stabilizēt divu valstu attiecības ar jaunu sankciju starpniecību, un piebilda, ka Krievijai un ASV ir "nopietnas problēmas attiecībās", tomēr Krievija ir gatava konstruktīvai sarunai, lai tās atrisinātu.
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Krievijas ĀM komentēja Baidena izteikumus par Krieviju
Diplomāts ir pārliecināts: Krievijas un ASV galvenais uzdevums pēc vēstnieku atgriešanās darba vietās ir aujaunot dialoga mehānismus.
"Pašreizējais uzdevums ir sakārtot dialogu. Vispirms nepieciešams atjaunot dialoga mehānismus, kas pēdējos gados sagrauti vai izjaukti," atzīmēja Antonovs.
Pirmdien Krievijas vēstniecība ASV nosūtīja ielūgumu amerikāņu kolēģiem, lai apspriestu divpusējas attiecības. Tikšanās sagaidāma tuvākajās dienās.
Ziņu lente
0