Pasaulē

Ukrainā lielveikalu tīklu "Mere" sūta uz Habarovsku

© Sputnik / Sergey MelkonovMere
Mere - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs piedraudēja ar nepatikšanām Ukrainas pilsētu varasiestādēm, kurās Krievijas zemo cenu tīkla uzņēmums atvērs savus veikalus.
RĪGA, 20. jūnijs - Sputnik. Ziņas par Krievijas zemo cenu tīkla "Mere" veikalu atklāšanu uzbudināja Ukrainu, vēsta "Glavred".
Krievijā šis tīkls kopš 2009. gada strādā ar zīmolu "Svetofor". Kompānijas kontrolpakete pieder uzņēmējiem no Krasnojarskas, brāļiem Sergejam un Andrejam Šnaideriem.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Krievu šņabis par 3 eiro un desa par 1 eiro Latvijā. Vērtē latviešu mediji
11 gadu laikā tīkls izaudzis no viena veikala Sibīrijā līdz vairāk nekā diviem tūkstošiem – Krievijā, Ķīnā, Baltkrievijā un Kazahstānā. Dzimtenē uzņēmums ierindojies lielāko pārtikas mazumtirgotāju pirmajā desmitniekā.
Pēdējos 3 gadus uzņēmums mēģina paplašināties ES tirgos ar zīmolu "Mere". Patlaban Eiropā tīkla veikali strādā Vācijā un Latvijā, drīz gaidāma veikalu atklāšana Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Serbijā. Plānos iziet Spānijas, Francijas, Grieķijas un Lielbritānijas tirgū.
Izdevums "Retailers" ar atsauci uz "Mere" attīstības direktoru Ukrainā Artjomu Homenko informēja, ka līdz 2021. gada jūnija beigām uzņēmums plāno atsākt sava veikala darbu Nikolajevā - tas tika atvērts 2020. gada beigās, taču drīz vien bija spiests slēgt durvis – radās problēmas ar piegādēm.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
"Tādu cenu nav": mazumtirgotājs no Krievijas pārveidos tirdzniecības nozari Latvijā?
Izdevumā sniegtā informācija liecina, ka nākamajā nedēļā plānots atvērt "Mere" veikalus pilsētās Bila Cerkva un Čerņivci, kā arī Dņepropetrovskas apgabalā.
Tomēr šīs ziņas atspēkoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Aleksejs Danilovs.
Viņš uzsvēra, ka Krievijas veikalu "Mere" ierašanās Ukrainas tirgū nav iespējama, un nosauca šīs ziņas par provokāciju.
"Tās ir tīri provokatīvas lietas. Ja nedod Dievs, kāda vietējā vara ļaus šiem puišiem strādāt, ticiet man, mums pietiks saprašanas, ka tas nav iespējams," viņš paziņoja.
Zemo cenu veikals Mere atvērts Iļģuciemā - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2021
Foto
Paskatieties, kā iekārtots Krievijas zemo cenu tīkla veikals Rīgā
NDAP vadītājs ieteica Krievijas tīklam doties attīstīties uz Habarovsku, bet Nikolajevas valdībai piedraudēja ar nepatikšanām, ja tur patiešām atvērsies Krievijas veikali, "jo bez tās atļaujas to nevar izdarīt".
Latvijā pirmā veikala "Mere" atklāšana izraisīja ažiotāžu, galvenokārt, ļoti zemo cenu dēļ.
Ziņu lente
0