Pasaulē

Rakstu kā traks: Tramps pastāstīja par darbu pie "grāmatu grāmatas"

© AP Photo / Andrew HarnikDonalds Tramps
Donalds Tramps - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bijušais prezidents Donalds Tramps pastāstīja, ka turpina darbu pie grāmatas un paralēli strādā "pie daudz svarīgāka projekta".
RĪGA, 20. jūnijs - Sputnik. Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pastāstīja, ka drīz tiks izdota "grāmatu grāmata", pie kuras viņš tagad strādā, "kā traks", ziņo Business Insider.
Tramps paziņoja, ka noraidījis jau divus piedāvājumus no "visnegaidītākām izdevniecībām". Pēc viņa vārdiem, patlaban viņš nevēlas slēgt šādus darījumus.
"Es tik un tā rakstu kā traks, un, kad pienāks laiks, jūs ieraudzīsiet visu grāmatu grāmatu," teica Tramps.
Turklāt bijušais prezidents atzinās, ka paralēli strādā "pie daudz svarīgāka projekta". Par to tieši ir runa, viņš neprecizēja.
Donalds Tramps bija ASV prezidents kopš 2016. gada, taču 2020. gada valsts prezidenta vēlēšanās viņš zaudēja Demokrātiskās partijas kandidātam Džo Baidenam.
Президент США Дональд Трамп во время посещения пограничной стены между США и Мексикой в ​​Аламо, штат Техас - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2021
Foto
Neizdevās padarīt Ameriku varenu: Donalda Trampa prezidentūras gadi
Janvārī Baltā nama bijušo saimnieku bloķēja sociālajos tīklos, tostarp Twitter un Facebook. Šādu lēmumu sociālo mediju administrācijas pieņēma pēc tam, kad kļuva zināms par Trampa atbalstītāju mēģinājumu uzbrukt Kapitolija ēkai.
6. janvārī ASV kongresa palātu kopsēde, kurā laikā notika Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātu apstiprināšana, tika pārtraukta ar nekārtībām, ko sarīkoja Trampa atbalstītāji, iebrūkot Kapitolijas ēku kompleksā.
Uzbrukumā Kongresam rezultātā bojā gāja četri protestu dalībnieki un viens policists. Par nekārtību sarīkošanu ierosinātas vairāk nekā 160 lietas.
Neskatoties uz pilsoņu neapmierinātību, vakarā likumdevēji oficiāli apstiprināja Baidenu par 46. prezidentu, demokrāts saņēmis vairāk nekā 270 elektoru jeb vēlētāju pārstāvju balsis.
Президент США Джо Байден во время визита в Национальный институт здоровья - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2021
Politika
Džo Baidens komentēja Senāta lēmumu attaisnot Trampu
Pēc dažām dienām Tramps nosodīja vardarbību Kapitolijā, paziņoja par "nozagto uzvaru" un atteicās ierasties uz Baidena inaugurāciju, taču garantēja mierīgu varas nodošanu.
13. janvārī Kongresa pārstāvju palāta nobalsoja par rezolūciju, kurā tika aicināts uzsākt impīčmenta procedūru pret Donaldu Trampu. Tomēr apsūdzēt prezidentu nekārtībās neizdevās.
Ziņu lente
0