Politika

Spēles vienos vārtos nebūs: Lavrovs brīdināja Rietumus

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasSergejs Lavrovs
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija un Baltkrievija kopīgi parūpēsies par nacionālo drošību, kamēr Rietumi ietur atklāti agresīvu pozīciju attiecībā uz Maskavu un Minsku.
RĪGA, 19. jūnijs - Sputnik. Rietumi veic hibrīdkaru pret Krieviju un Baltkrieviju, šādu uzvedības līniju nevar atzīt par konstruktīvu, norāda Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pēc tikšanās ar baltkrievu kolēģi Vladimiru Makeju.
Baltkrievijas ārlietu ministrs Makejs 17. -18. jūnijā atradās darba vizītē Maskavā.
Mēs konstatējām, ka attīstām savu mijiedarbību ļoti sarežģītos apstākļos: abas mūsu valstis izjūt nopietnu ārējo spiedienu, kas tiek īstenots ar neleģitīmiem, vienpusējiem apturēšanas instrumentiem.
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs
Sabiedroto valstu diplomāti pauda bažas par Eiropas Savienības pozīciju attiecībās ar Krieviju un Baltkrieviju.
"Tādu līniju nevar atzīt par konstruktīvu," konstatēja Lavrovs.
Pēc viņa vārdiem, Krievija un Baltkrievija piedzīvo hibrīdkara metodes - no vienpusējām sankcijām līdz netīrām informatīvajām kampaņām.
"Ņemot vērā šādu mūsu rietumu kolēģu atklāti agresīvo līniju, mēs vienojāmies koordinēt pūles Krievijas un Baltkrievijas Republikas valsts suverenitātes stiprināšanai un kopīgiem spēkiem nodrošināt mūsu valstu nacionālo drošību, balstoties uz esošajiem starptautiski tiesiskajiem dokumentiem," uzsvēra Lavrovs.
Встреча президентов России и США Владимира Путина и Джо Байдена в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Viedoklis
Amerikāņu pievilto cerību samits
Krievijas ĀM vadītājs atzīmēja, ka Krievijas un ASV samita laikā tika pārrunāta Ziemeļatlantijas alianses nostāja attiecībā uz Maskavu un Minsku.
"Runājām arī par NATO rīcību, kas cenšas kurināt situāciju mūsu kopīgajā Eiropas kontinentā. Protams, mēs novērtējām nesenās liela mēroga militārās mācības "Defender Europe 2021", kā alianses agresīvu nodomu demonstrāciju. Par to, starp citu, arī tika runāts ar mūsu amerikāņu kolēģiem," atzīmēja Lavrovs.
Pēc viņa vārdiem, Ženēvas samitā puses pievērsa lielu uzmanību stratēģiskās stabilitātes problemātikai. Lavrovs norādīja, ka Krievijas un ASV līderi vienojušies par kopīgiem soļiem uz savstarpēji pieņemamiem pamatiem, tāpēc spēles tikai Krievijas vārtos nebūs.
"Es ļoti vēlētos, lai mūs sadzird tie, kuri tādā veidā komentē samita rezultātus: nebūs spēles vienos vārtos. Tā nesanāks."
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs
Ārlietu ministrs atgādināja, ka Krievijas līderis Vladimirs Putins viennozīmīgi atbalstīja ASV prezidenta Džo Baidena ierosinājumu risināt jautājumus uz savstarpēji pieņemamiem pamatiem.
"Vienīgi tā var virzīties uz priekšu. Ja šī loģika, ko prezidenti ir fiksējuši Ženēvā, ņems virsroku birokrātu vidū, es domāju, mēs sasniegsim rezultātus," sacīja Lavrovs.
Флаги России и США - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Viedoklis
Rezultāts zināms jau iepriekš. Kas nenotiks pēc Ženēvas samita
ASV un Krievijas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Putina pirmā tikšanās notika 16. jūnijā Ženēvā. Pušu sarunas dažādos formātos ilga vairāk nekā četras stundas. Pēc tikšanās Putins paziņoja, ka tiek sākts komplekss dialogs stratēģiskās stabilitātes jautājumā, kam jāliek pamati nākotnes bruņojuma kontrolei.
Tāpat prezidenti ir pieņēmuši kopīgo paziņojumu, kurā teikts, ka Krievijas un ASV apstiprina vienprātību principu, kas paredz: kodolkarā nevar būt uzvarētāju, un tas nekad nedrīkst sākties.
Ziņu lente
0