Latvijā

Daži ir gatavi atlaist nevakcinētu grūtnieci: restorānu nozari tricina

© Sputnik / Брайан Смит / Pāriet pie mediju bankasВ Нью-Йорке введён режим ЧС в связи с коронавирусом
В Нью-Йорке введён режим ЧС в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži uzņēmēji liek nosacījumus – vakcinācija vai atlaišana, pastāstīja Latvijas restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis.
RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Sabiedriskās ēdināšanas nozarē Latvijā jūtams kadru trūkums, to negatīvi ietekme epidemioloģiskie ierobežojumi. Esošā situācijā daži restorānu īpašnieki draud ar atlaišanu pat atlikušajiem darbiniekem – gadījumā, ja tie atteicas vakcinēties, radio Baltkom ēterā pastāstīja Latvijas restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Pēc viņa vārdiem, daudzi darbinieki pandēmijas un piespiedu dīkstāves laikā mainījuši profesiju vai aizbraukuši uz ārzemēm. "Personāla trūkums pastāv, mēs to jūtam. Pirms kāda laika cilvēkus, diemžēl, aicināja mainīt profesiju. Un viņi mainījuši profesijas, daudzi ļoti labi profesionāļi devās strādāt uz ārzemēm," stāsta Jenzis.
Шеф-повар рижского рыбного ресторана Le Dome Сергей Шипоров и его угощения - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Latvijā
Katastrofa Latvijas restorānos un bāros: trūkst pavāru un viesmīļu
Jauni noteikumi restorāniem, kad apkalpot apmeklētājus telpās var tikai darbinieki ar Covid-19 sertifikātiem, situāciju neveicina. Darba devēji ir spiesti pieprasīt, lai darbinieki vakcinējas, taču ne visi ir gatavi to izdarīt dažādu iemeslu dēļ.
"Mūsu biedriem (restorānu biedrības – red. piez.) ir gadījumi, kad, piemēram, pavāram bija sarežģīta operācija, un ārsts pagaidām neiesaka vakcinēties. Vai arī meitene ir stāvoklī – vai tad viņi jāatlaiž? Ko ar viņiem darīt? Uzņēmumi plānos savu darbu tā, lai viņus neatlaistu. Taču ir tādi uzņēmumi – tie nav mūsu sabiedrības biedri - kuros saimnieks atnācis un teicis, ka visiem ātri jāvakcinējas! Ja negribi – ej citviet strādāt," viņš uzsvēra.
Iepriekš Jenzis pastāstīja, ka tikai 10% biedru apsver darba atjaunošanu iekštelpās, jo nevēlas šķirot apmeklētājus pret Covid-19 vakcinētajos un nevakcinētajos, kā arī nevar izpildīt visas prasības, tostarp, tādu, ka iekštelpās strādājošiem darbiniekiem jābūt vakcinētiem.
Piemēram, Cafe del Mar savā Facebook lapā paziņoja, ka nešķirs klientus.
Покупательница в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2021
Tirgotāju asociācijā nosauca veikalu darba atsākšanas datumu
"Dārgie mūsu draugi, vēlējāmies pateikt, ka nešķirosim savus apmeklētājus vakcinētajos un ne vakcinētajos. Āra terasē turpināsim strādāt ievērojot līdz šim noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Iekštelpās sāksim darboties, kad tas būs atļauts pilnīgi visiem – nešķirojot," teikts publikācijā.
Ziņu lente
0