Viedoklis

"Suškas" izklaidējas. Virs Baltijas pirmo reizi satikušies Su-30 un F-35

© Sputnik / Aleksander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasМногоцелевой истребитель Су-30 пилотажной группы "Соколы России"
Многоцелевой истребитель Су-30 пилотажной группы Соколы России - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnas satikās aci pret aci. Pareizāk sakot, plecu pie pleca. Krievijas Su-30 pietuvojās tieši tiktāl, lai, pavēzējot spārnu, F-35 pilots ar neapbruņotu aci ieraudzītu Su-30 bruņojumu. Pēc tam viņa acu priekšā lēnā garā aizlīdēja dzīves aizraujošākie kadri.
Pentagons kategoriski atteicies iegādāties jaunos iznīcinātājus F-35 (vismaz līdz brīdim, kad no tiem iznāks kaut kas jēdzīgs vai puslīdz drošs, lai vismaz nebūtu bail tajā pacelties gaisā), tomēr dabā šie iznīcinātāji vēl joprojām ir sastopami, stāsta radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Pie tam, sev par kaunu un kā par spīti – pirmo reizi vēsturē tikušies ar domājamo pretinieku.
Piektās paaudzes iznīcinātājs Su-57 - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Viedoklis
Krievijas Su-57 pabīdīs malā ASV lidmašīnas bruņojuma tirgū
Lidmašīnas satikās aci pret aci. Pareizāk sakot, plecu pie pleca. Krievijas Su-30 pietuvojās tieši tiktāl, lai, pavēzējot spārnu, F-35 pilots ar neapbruņotu aci ieraudzītu Su-30 bruņojumu. Pēc tam viņa acu priekšā lēnā garā aizlīdēja dzīves aizraujošākie kadri. Arī viņam droši vien gadījies dzirdēt, ka, atšķirībā no F-35, ja krievu iznīcinātājs šauj, tas trāpa tur, kur tēmējis.
Pie tam tas nezaudē vadību, kabīne nedrebinās tā, ka gribas no tās ātrāk katapultēties – it kā nevis tu šauj, bet apšauda tevi. Nerunājot jau par to, ka supermodīgajā ķiverē gaisa trūkst pat bez stresa.
Protams, kad ASV svinīgi pārdod savas supermašīnas sabiedrotajiem, viņi nestāsta, ko nācies pārdzīvot amerikāņu lidotājiem-izmēģinātājiem. Protams, neviens neuzskaita arī visus pārējos 800 defektus.
Tāpēc itālis (tagad viņi dežurē Igaunijā) varēja to visu nemaz nezināt. Pirms tikšanās ar krievu viņš, iespējams, pat domāja, ka Savienotās Valstis savas labās sirds dēļ pašas atsakās no "labākajām kara lidmašīnām pasaulē" un pārdod tās partneriem. Tagad gan viņu varētu sākt mocīt neskaidras šaubas. Nu, vismaz par izcilā tehnikas brīnuma galveno trumpi, kura dēļ tas maksā tādu elles naudu.
Истребитель ВВС США F-15E - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Viedoklis
Kāpēc Pentagons atsakās no iznīcinātājiem F-35A un trieciena droniem Reaper
Pirms izlidošanas viņam teica skaidri un gaiši: ne no kā nebaidies, droši lido klāt Krievijas robežai, tev taču ir stealth-tehnoloģija. Tu esi neredzams. Vai varbūt brīdī, kad Su-30 parādīja savas raķetes, itālis cerēja – viņš jau tās nerāda man? Varbūt pat galvu pagrieza cerībā ieraudzīt vēl kādu. Nekā. Tas bija signāls viņam. Es tevi redzu. Nav mana vaina, ja neesi noslēpies.
Patiesībā tādēļ jau F-35 maijā pirmo reizi pārvietoja tuvāk Krievijai – pildīt debesu policijas funkcijas Baltijā var arī ar kādām prastākām mašīnām. Piemēram, vācieši pat sūta uz Baltiju visādus vecus krāmus (citu gan viņiem nav).

Stealth iznīcinātāju uzdevums ir patruļu aizsegā pārbaudīt Krievijas pretgaisa aizsardzību, ātrumu, kādā tā reaģē uz viņu "neredzamību". Tagad itālim būs ko pastāstīt.

Interesanti, vai viņš saprata, ka ar visu viņa slepenību Krievija viņu ieraudzīja labu laiku pirms viņa acu priekšā parādījās "suškas" lielgabals. Tikai vēsturiskās tikšanās labad Krievija aizsūtīja lidmašīnu. Citos apstākļos varēja uzreiz aizsūtīt raķeti.
Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Viedoklis
"Pasaule mainīsies": kā Krievijas armija karos tuvākajos gados
Ziņu lente
0