Latvijā

Latvijā rit darbs pie bonusiem vakcinētājiem

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasВакцинация от COVID-19 в торговых центрах Москвы
Вакцинация от COVID-19 в торговых центрах Москвы - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādos reģionos vakcinējas aktīvāk un kur vēl tiks atvērti vakcinācijas punkti.
RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Covid-19 vakcīna Latvijā ir pieejama, taču pēdējo nedēļu laikā krīt cilvēku skaits, kuri vēlētos saņemt poti, tāpēc valdība domā par jauniem bonusiem potētājiem, ziņo Skaties.lv.
Patlaban Latvijā ir izmantots vairāk nekā miljons vakcīnu devu. Pirmo devu saņēmusi vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju, bet divas devas – ap 28% Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par 16 gadiem.
Visaktīvāk potējas Kurzemē – tur pirmo devu saņēmuši aptuveni 43% iedzīvotāju, tai seko Rīga (42,5%), Vidzeme (vairāk nekā 32%). Vismazāk potēto iedzīvotāju ir Zemgalē un Latgalē, tur šis rādītājs ir nedaudz vairāk par 19%.
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Latvijā
Pavļuts paudis cerību, ka Covid-19 pandēmija Latvijā tuvojas beigām
Lai vienkāršotu vakcinācijas procesu, no piektdienas poti varēs saņemt tirdzniecības centros. Kā pastāstīja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča, svarīgi ir atvērt punktus tur, kur ir daudz cilvēku. Turklāt tuvākajos mēnešos dažādām mērķgrupām tiek plānotas arī izbraukuma vizītes uz mājām.
Jau no piektdienas bez iepriekšēja pieraksta būs iespējams saņemt poti trīs tirdzniecības centros Rīgā - "Galleria Riga", "Galerija Centrs" un "Domina". No pirmdienas tiem pievienosies vēl 22 tirdzniecības centri gan galvaspilsētā, gan citās Latvijas pulsētās. Dienas laikā šāds punkts vidēji varēs apkalpot 300 cilvēkus, tātad nedēļas laikā 25 tirdzniecības centros varēs vakcinēt līdz 7500 cilvēkiem.
"Tirdzniecības centri uzreiz piekrita, jo sajuta kā savu korporatīvo atbildību, lai veicinātu vakcinācijas procesu, jo tas ir visu mūsu interesēs, lai rudenī neatgrieztos pie ierobežojumiem.
Tirdzniecības centri paši par sevi ir droša vide – investējuši gaisa apmaiņām, mehāniskajā gaisa ventilācijā gaisa kvalitāte ir ļoti laba – faktiski labāks gaiss ir tikai priežu mežā. Tirdzniecības centi savas telpas dod bez maksas par to netiek iekasēta nomas maksa," atzīmēja Tirdzniecības centru apvienības pārstāvis Mārtiņš Vanags.
Сотрудники получают дозу вакцины от коронавируса Pfizer-BioNTech (COVID-19) в автобусе в Сьюдад-Хуарес, Мексика - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Katrs otrais ES iedzīvotājs saņēma poti pret Covid-19
Kā pastāstīja "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, uzņēmumam jau ir pieredze vakcinācijas organizēšanā tirdzniecības centros.
"Labā ziņa ir tāda, ka vairākos lielos tirdzniecības centros ir speciāli vakcinācijas kabineti, kuriem ir ārstniecības iestādes statuss, kuri darbojas ilgstoši vakcinējot dažādas citas vakcīnas. Šie vakcinācijas kabineti ir bijuši ļoti pieprasīti un ērti iedzīvotājiem." norādīja Rēvalds.
Vakcinācijas punktus plānots izvietot arī gadatirgos.
"Plānojam būt klāt gadatirgos, vietās kur cilvēki pulcējās. Ņemot vērā, ka ikviens vakcinācijas punkts tiek veidots un uzstādīts iekārtots atbilstoši vadlīnijām, es negribētu apšaubīt, ka viss tiek ievērots. Tā ir tā mūsu pieeja lai būtu tuvāk cilvēkiem," uzsvēra Juhņēviča.
Visā pasaulē iedzīvotājus mudina vakcinēties, tai skaitā izmantojot dažādus bonusus – loterijas, dāvanas, naudu. Latvijā arī strādā pie jaunām stimulēšanas aktivitātēm.
"Nav ko slēpt – mēs lasām ziņās, kādas pasaulē motivācijas programmas tiek īstenotas – gan finansiālas gan izklaides. Arī mēs strādājam pie motivācijas programmas, kas paredzētu vakcinētajiem cilvēkiem saņemt bonusus," norādīja Juhņēviča.
Отдыхающие на пляже испанского города Салоу - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Eiropiešiem jau šovasar sola atcelt ceļošanas ierobežojumus
Par kādiem bonusiem ir runa, sola paziņot nākamnedēļ. Bet jau tagad atsevišķi uzņēmēji izmanto dažādus instrumentus, lai mudinātu darbinieku vakcinēties – izmaksā prēmijas vai gluži pretēji, atņem piemaksas tiem, kuri nevēlas vakcinēties.
Ziņu lente
0