Viedoklis

"Putinu – ASV prezidenta postenī!": Rietumi apspriež Krievijas līdera interviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau otro dienu miljoniem cilvēku visā pasaulē strīdas par interviju, ko Krievijas prezidents sniedza amerikāņu telekompānijai NBC.
Putina frāzes burtiski uzspridzinājušas internetu. Nē, Krievijas prezidents neierosināja nekādu jaunu, revolucionāru pieeju pašreizējai situācijai. Atklāti sakot, revolucionāras pieejas cilvēkus jau nogurdinājušas: te iesaka neēst gaļu, te – nelidot lidmašīnās, te – nez kāpēc mesties ceļos afroamerikāņu priekšā. Nē, Krievijas prezidents vienkārši atklāja NBC žurnālistam Kiram Simonsam patiesību, konstatēja Viktorija Ņikiforova portālā RIA Novosti.
Tas mūsdienās ir absolūti ekskluzīvs signāls. Anglosakšu mediji un daudzi viņu pēdās sekojošie masu mediji visā pasaulē ietin publiku tik sarežģītā melu, noklusējumu, nepatiesu ziņu plīvurā, ka Krievijas prezidenta atklātie vienkāršie fakti jau tiek uztverti kā atklāsme. Uz auditoriju tie atstājuši apdullinošu ietekmi.
Фрагмент интервью президента России Владимира Путина журналисту телеканала NBC - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2021
Video
"Mr. President, are you a killer?" Ko Putins atbildēja telekanāla NBC žurnālistam
Protams, runa nav par oficiālajiem medijiem. Tie vēl aizvien nomācoši uzspiež savu viedokli un apsūdz Krieviju līdz ar tās prezidentu visos nāves grēkos. Tikai redakciju rakstu komentāros nāk klajā dažādi, bieži vien pat pretrunīgi viedokļi. Interesanti, ka arī ASV prezidents Baidens pirms tikšanās nāca klajā ar dažiem paziņojumiem. Tomēr tās ir rituālas formulas, vārga politiskās retorikas straumīte: "cilvēktiesības", "demokrātija", "būsim stingri"... Tas nevienu neinteresē, neviens to neapspriež. Bet Putina teiktais patiešām nonācis līdz dažādiem cilvēkiem un lupatlēveros sarāvis uzspiestos šablonus.
"Es viņam (Putinam) ticu vairāk nekā visai mūsu klaunu administrācijai," atzina lasītājs no Nevadas britu izdevuma Daily Mail vietnē. "Ko tad tu nebrauc prom uz Krieviju?" viņam iebilst oponents. "Tas ir vienkārši neticami, cik daudzi te atbalsta Putinu," raksta komentētājs. "Ja viņš tev nepatīk, tas nenozīmē, ka viņam nav taisnība," iebilst cits. "Viņš nebūtu pieļāvis to bardaku, kas tagad notiek Amerikā," uzskata trešais.
Ļoti labi redzams, ka Putinam izdevies pāri "valdošo aprindu" galvām vērsties pie cilvēkiem. Plašas masas to skaudri izjutušas – pārāk ass ir kontrasts salīdzinājumā ar caurcaurēm melīgo oficiālo viedokli, ko globālā elite "iepotē" cilvēcei.
Protams, daudzi nevēlas pamest dezinformācijas matrici, kurā viņu iesēdinājuši "liberālie" mediji. Galu galā CNN un Facebook uzspiestā pasaules aina ir vienkārša, un pretrunu tajā nav. Pārtikas un benzīna cenas aug, parādi aug, hipotēkas termiņš iztecējis, darba nav. Kas pie tā vainīgs? Protams, krievi! Šī šausmene ļauj ārzemju internetkarotājiem gadiem ilgi vāļāties uz dīvāna bezdarbībā. Ja nāksies atzīt, ka pie visa vainīga tava valdība, vajadzēs pieslieties kājās no dīvāna, iziet uz ielas, kaut ko darīt... Nē, tas ir pārāk sarežģīti, tas viss nav vajadzīgs.
Vladimirs Putins  - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2021
Politika
Putins nosaucis nosacījumus, kas ļaus nosaukt sarunu ar Baidenu par veiksmīgu
Tāpēc daži labprātāk sēž uz vietas un turpina baidīties. "Ļoti biedējoša intervija," komentēja YouTube lietotājs NBC sižetu. "Viņš (Putins) biedē", apgalvo kāds cits. "Mani arī," piebalsoja trešais.
Nu protams, kā nu ne. Visīstākā demonizācija. "Apgaismotie" eiropieši un viņu garīgiem mantinieki – amerikāņi atkal iegrimuši īstā viduslaiku sātana apsēstībā. Izdomājuši biedēkli, uzvēluši tam visu ļaunumu pasaulē un izgaršo paši savas bailes. Jau kopš ticības karu laikiem Rietumu valdošās aprindas sekmīgi izmanto tādu tehnoloģiju masu apstulbināšanai.
Liekākā daļa lasītāju tomēr saskatīja Putina vārdos reālu izeju no strupceļa, kurā viņus iedzinusi globālā elite. Īpaši iedvesmoti ir trampisti – ne tikai ASV, bet arī citus pasaulē.
Citāts par to, ka "ASV bijušais prezidents, Trampa kungs, ir neparasts, talantīgs cilvēks", izklīdis pa visiem sociālajiem tīkliem un medijiem. Tas veldzē visus, kas atbalsta veselīgu nacionālismu un nevēlēšanos bāzt degunu citu valstu darīšanās.
Runa jau nav tikai par Trampu personīgi. Vienkāršie amerikāņi ļoti labi saprot, ka eksprezidenta izolācijas politika bija izdevīga viņiem, tā sekmēja ASV nostiprināšanos un mieru visā pasaulē. Vienlaikus informatīvie, ekonomiskie un kultūras kari, ko Demokrātiskā partija kurina visā pasaulē, draud ar sabrukumu gan ASV, gan visām vadošajām lielvalstīm.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Intervija
Putina intervija par Ukrainu – Krievijas pēdējais brīdinājums
"Putins ir nacionālists. Viņš nemīl pasaules valdību tāpat kā jūs un es. Šajā ziņā viņi ir līdzīgi – Putins un Tramps," situāciju skaidro amerikāņu vietnes Breitbart lasītājs.
"Baltie "liberālie" antiamerikānisti izjūt patiesi slimīgu naidu pret Krieviju, - sprieda amerikāņu komentētājs Daily Mail vietnē. – Paskatieties, pēdējos piecus vai sešus gadus viņi bez apstājas apsūdz Krieviju par visu, kas viņiem nepatīk. Viņi cieš sakāvi vēlēšanās, tātad vainīga Krievija, un tas ir tikai pats kaunpilnākais un smieklīgākais piemērs.
Sarunās par Putina interviju publika atsauca atmiņā bēdīgi slaveno Baidena kļūmi par "slepkavu" un atklāti pasmējās. "Jūs Mišelai pavaicājiet, kā tas ir – būt precētai ar slepkavu," sarkastiski ieteica angļu
Independent lasītājs ar mājienu par daudzajām pavēlēm par civiliedzīvotāju slepkavībām, ko savos prezidentūras gados ik otrdienu deva Baraks Obama.
"Kas par muļķībām? – emocionāli taujā komentētājs no Realclearpolitics. — Kaut kā nevaru atcerēties, ka NBC būtu jautājis Klintoniem par daudzajām, ļoti daudzajām noslēpumainajām slepkavībām, ko viņiem piedēvē."
Par īstu pasaules preses hitu kļuva citāts par amerikāņiem, kas aizturēti pēc "uzbrukuma" Kongresam 6. janvārī: " 450 cilvēki arestēti, viņiem draud cietumsods no 15 līdz 25 gadiem, un viņi atnāca ar politiskām prasībām. Vai tad tā nav vajāšana par politisku viedokli?" Pirmo reizi ilgu gadu laikā amerikāņi līdz ar visu pasauli iegrima domās par to, ka mirdzošajā kalna pilsētā, tā sakot, demokrātijas citadelē nežēlīgi vajā politiskos disidentus. Vai pat slepkavo gaišā dienas laikā – par to liecina Ešlijas Babitas traģēdija.
Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Viedoklis
Baidens noskaidros, vai Krievija ir gatava pašnāvībai
Uz ko norāda pasaules kaislīgā, ieinteresētā, ļoti emocionālā reakcija pēc Krievijas prezidenta intervijas? Vienkārši uz to, ka Krievija tagad ir atgriezusies globālo lielvalstu pulkā. Tās līdera viedoklis visos jautājumos tiek analizēts, rūpīgi izvērtēts, kaismīgi apspriests. Tas visus interesē, visus satrauc. Ilgus gadus mums iepotēja nogurdinošos melus par vārgu ekonomiku, par "valsti-benzīntanku". Nē, tādi nomelnojoši meli nav pat diskusijas vērti. Putina un Baidena tikšanās jau ir kļuvusi par galveno notikumu mūsdienu politikā. Par to jau pirms samita domāja un runāja simtiem miljonu cilvēku visā pasaulē – no Ķīnas līdz Ukrainai.
"Putins un Sji šodien ir spēcīgākie līderi pasaulē, - uzskata komentētājs no Ņujorkas. – Baidens spēlē otro vijoli.
Nedomāju tagad citēt visu to kritiku, ko savam prezidentam sociālajos tīklos un vadošo mediju komentāru lapās bagātīgi velta amerikāņi. Tur ir daudz personīgu apvainojumu, ne īpaši pieklājīgas frāzes par Baidena diplomāta talantu. Jebkuras civilizētas valsts vadītājam tie droši vien liktu padomāt par savu atbilstību amatam.
Vienkārši nocitēsim komentētāju no Sentluisas, ASV: "Es gribētu Putinu prezidenta postenī Baidena un Harisas vietā – kaut tūlīt uz vietas!"
Ziņu lente
0