Latvijā

Padomju laikā celto dzīvojamo ēku drošību pārbaudīs speciāla komisija

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasМногоэтажные жилые дома
Многоэтажные жилые дома - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1950. -1980. gados celtās 103. sērijas daudzdzīvokļu ēkas rūpīgi izpētīs speciālā komisija.
RĪGA, 13. jūnijs - Sputnik. Ekonomikas ministrija izsludināja konkursu par pētījumu, lai noskaidrotu padomju laikā celto 103.sērijas daudzdzīvokļu ēku stiprību un stabilitāti, raksta Bb.lv ar atsauci uz iestādi. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētājiem rezultātiem par konkursa uzvarētāju kļuva uzņēmums "Inspecta Latvia".
Ekonomikas ministrijas prognozētā līgumcena bija 98 000 eiro, taču uzvārējušais uzņēmums apņemas nodrošināt šo pakalpojumu par 54 520 eiro.
Daudzdzīvokļu māja Juglā - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Latvijā
Rīdziniekus gaida liels sods par dzīvokļa pārplānošanu: būvvalde pārbaudīs visus
Ekonomikas ministrijā norāda, ka Latvijā 1950. -1980. gados celtās 103. sērijas daudzdzīvokļu namos, dzīvo būtisks iedzīvotāju skaits. Ēkas atrodas ekspluatācijā jau ilgu laiku, tāpēc ir nepieciešams noteikt ēku konstrukciju un to mezglu tehnisko stāvokli, piedāvāt īpašniekiem efektīvus ēku atjaunošanas vai stiprināšanas risinājumus.
Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Rīgas būvvalde plāno šovasar nopietni pārbaudīt daudzdzīvokļu dzīvojamos namus Rīgā. Ja noskaidrosies, ka dzīvoklī veikts pārplānojums, taču īpašnieks nav to reģistrējis un apstiprinājis, viņu gaida vērā ņemams naudas sods.
Ziņu lente
0