Pasaulē

Ar "Sputnik V" vakcinētie tūristi varēs atpūsties Grieķijā

© Sputnik / Vladimir RodionovПарфенон в Афинах
Парфенон в Афинах - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grieķijas Vakcinācijas komiteja atbalstīja ar "Sputnik V" vakcinēto tūristu iebraukšanu valstī.
RĪGA, 13. jūnijs - Sputnik. Grieķijas Nacionālā vakcinācijas komiteja atbalstīja ar Krievijas preparātu "Sputnik V" vakcinēto tūristu iebraukšanu valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz epidemiologu komisijas locekli, profesori Vanu Papajevangelu.
Iepriekš Grieķijas valdība ziņoja, ka Krievijas iedzīvotāji, kuri saņēmuši vakcīnu "Sputnik V", varēs ieceļot valstī.
Отдыхающие на пляже испанского города Салоу - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Eiropiešiem jau šovasar sola atcelt ceļošanas ierobežojumus
Papajevangelu paziņoja, ka Vakcinācijas komitejas sēdē tika apspriesta iepriekšējā tūrisma sezonas pieredze, kā arī atjaunoti attiecīgi sanitārie protokoli.
Pēc viņas vārdiem, tūristu ieceļošana ir atļauta ar nosacījumu, ka visi tūristi, kas vecāki par 6 gadiem, uzrada negatīvu PCR testu, kas veikts 72 stundās pirms ierašanās Grieķijā, vai vakcinācijas apliecību, vai izziņu par to, ka nesen izslimojuši Covid-19.
"Sadarbībā ar Nacionālo vakcinācijas komiteju līdz ar Eiropas Savienības un EMA (Eiropas Zāļu aģentūras) atļautajām vakcīnām esam apstiprinājuši vēl trīs preparātus, vakcinācija ar kuriem ir nepieciešama, lai ieceļotu valstī. Mēs esam apstiprinājuši vakcīnas "Novavax", "Sinovac/BioNTech", "Sputnik(V)", "Sinopharm" un "Cansino Biologics," teica Papajevangelu.
Sociālais tīkls Twitter - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Krievijā
Roskomnadzor publicēja Twitter, Facebook un Google pārbaudes rezultātus
No 14. maija Grieķija atvēra savas robežas tūristiem: tika atcelti ierobežojumi ārvalstu tūristu ieceļošanai, tai skaitā no Krievijas, kā arī karantīna. Tūrisma ministrija sola viņiem drošu atpūtu. Tāpat valstī atcēla lielāko daļu Covid-19 pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu.
Ziņu lente
0