Krievijā

Krievija denonsējusi memorandu ar ASV par "atklāto sauszemi"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasГосударственный флаг США у американского посольства в Москве
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins parakstīja rīkojumu par memoranda denonsāciju ar ASV par "atklāto sauszemi".
RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins parakstīja rīkojumu par memoranda denonsāciju ar ASV par "atklāto sauszemi". Dokuments publicēts tiesiskās informācijas ofciālajā portālā, vēsta RIA Novosti.
Krievijas Ārlietu ministrijai uzdots informēt Savienotās Valstis par pieņemto lēmumu.
Переговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Intervija
Sergejs Lavrovs: attiecības ar ASV būtu normālas, ja tas būtu atkarīgs vienīgi no mums
Memorands tika parakstīts Vašingtonā 1992. gada 17. jūnijā. Dokuments likvidēja jēdzienus par "slēgtajiem rajoniem" un atcēla diplomātiem noteiktos parvietošanās ierobežojumus – viņi varēja brīvi apmeklēt lielāko daļu valsts teritorijas. Runa bija par zonām, kuru apmeklējumam nav vajadzīga speciāla atļauja.
Ārlietu ministrija jau aprīlī ziņoja par nodomu denonsēt memorantu. Resors norādīja, ka tā ir atbilde uz ASV jaunajām sankcijām.
Šonedēļ Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins parakstīja likumu par Atvērto debesu līguma denonsāciju, kas tāpat darbojās no 1992. gada. ASV no tā izstājās pērnā gada novembrī.
Здание МИД РФ - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2021
Politika
Simetriska atbilde: Krievija izraida 10 ASV diplomātus un sper citus soļus
Maskavas un Vašingtonas attiecības pasliktinājās, ņemot vērā situāciju Donbasā, kur Kijeva pēc valsts apvērsuma 2014. gadā sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas tautas republikām. Spriedzi vēl pastiprināja Krimas pussalas atgriešanās Krievijas sastāvā pēc referenduma. Bez tam Krieviju apsūdz par iejaukšanos vēlēšanās ASV un kiberuzbrukumiem.
Krievijas vadība vairākkārt noraidījusi visas apsūdzības, norādot, ka tās ir absurdas, nepierādītas un izdomātas, un uzsverot: Rietumi izmanto apsūdzības "agresijā" kā ieganstus militārās klātbūtnes paplašināšanai Krievijas robežu tuvumā.
Ziņu lente
0