Pasaulē

Eiropiešiem jau šovasar sola atcelt ceļošanas ierobežojumus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasОтдыхающие на пляже испанского города Салоу
Отдыхающие на пляже испанского города Салоу - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES valstu iedzīvotāji varēs droši baudīt vasaras atvaļinājumu, apliecināja Eiropas Komisijas pārstāvis.
RĪGA, 12. jūnijs – Sputnik. ES valstu iedzīvotāji var būt pārliecināti, ka šovasar viņiem tiks atļauts brīvi pārvietoties pa Eiropas Savienības teritoriju, paziņoja Eiropas Komisijas pārstāvis Kristians Vīgands. Pēc viņa teiktā, šāda pārliecība ir saistīta ar Covid-19 sertifikāta ieviešanu un saskaņotu ceļošanas ierobežojumu atcelšanu, vēsta RIA Novosti.
"Tagad mēs varam būt pārliecināti, ka sakarā ar Covid-19 sertifikāta ieviešanu eiropieši varēs bez ierobežojumiem un drošībā izbaudīt vasaras atvaļinājumu."
Kristians Vīgands
Eiropas Komisija ierosināja atcelt ceļošanas ierobežojumus ES ietvaros pilnībā vakcinētājiem un imunitāti ieguvušajiem ES dalībvalstu iedzīvotājiem, arī valstis vienojās pieņemt 72 stundas, kā vienotu termiņu PCR testam. Vīgands norādīja, ka nākamnedēļ ES Padomei jāapstiprina šie ierosinājumi.
Пассажирский паром Tallink - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Prāmja maršrutā Rīga-Stokholma šogad nebūs
Oficiāli Covid-19 sertifikāts sāks darboties ar 1. jūliju, līdz ar to virkne Eiropas Savienības valstu jau izsniedz šādu dokumentu. Covid-19 sertifikātu pārbaudes sistēma sniedz iespēju Savienības dalībvalstīm testa režīmā pieslēgties kopējai Eiropas programmai un sākt digitālo Covid sertifikātu izsniegšanu. Jau vairāk nekā miljons eiropiešu izmantoja iespēju saņemt sertifikātu.
Sputnik Latvija jau rakstīja, ka no 1. jūlija Eiropas Savienībā būs pieējams Covid sertifikāts, kurā būs norādīta informācija par to, ka cilvēks ir vakcinēts, ir pārslimojis Covid-19 vai arī ir nesen saņēmis negatīvu testa rezultātu. Sertifikātu varēs izdrukāt papīra formā vai saglabāt viedierīcē kā QR kodu.
Гостиница Bel Azur Hotel в Хаммамете - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2021
Viedoklis
Tukša sezona: Krievijas dēļ Eiropa zaudējusi miljardiem eiro
Eiropas Komisija aicina izmantot Covid sertifikātu ES teritorijā, kamēr Pasaules Veselības organizācija neatcels ārkārtējo situāciju. Briselē norādīja, ka sertifikāti, iespējams, būs pieejami arī trešo valstu tūristiem, kuri ir vakcinēti ar ES apstiprinātām vakcīnām.
Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš uzsvēra, ka robežu atvēršana visdažādāko "kovida" sertifikātu ieviešanas fonā nedrīkst novest pie diskriminācijas.
"No savas puses atgādinām kolēģiem no ES, ka viņu soļi nevar būt diskriminējoši, tiem jāņem vērā: pastāv "nerietumu" izcelsmes vakcīnas koronavīrusa profilaksei."
Лавров о перспективе отключения России от SWIFT - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs
Patlaban Eiropas Savienības tirgū apstiprinātas četras vakcīnas: kompāniju Pfizer/BioNTech preparāts Comirnaty, Moderna, AstraZeneca un Johnson&Johnson.
Kopš 4. marta notiek "Sputnik V" ekspertīze Eiropas zāļu aģentūrā, kas nodarbojas ar vakcīnu apstiprināšanu lietošanai Eiropas tirgū. Maskavā uzskata, ka šim jautājumam jābūt profesionālam un depolitizētam, jo runa ir par cilvēku veselību un dzīvību.
Ziņu lente
0