Politika

Kā izskatās vieta, kur tiksies Krievijas un ASV prezidenti

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasŽenēva
Ženēva - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim bija zināms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiksies ar ASV vadītāju Ženēvā, tikai neviens nezināja, kur tieši.
RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Kļuvis zināms, kur tieši tiksies Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar ASV vadītāju Džo Baidenu. Līdz šim bija sniegta informācija tikai par to, ka tikšanās notiks Ženēvā.
Šveices Ārlietu federālais departaments sniedzis sīkākas ziņas. Savā lapā Twitter Šveices diplomāti informēja, ka prezidenti tiksies elegantajā La Granžas villā, kas celta XVIII gadsimtā. Tā ir ļoti skaista vēsturiska ēka Ženēvas ezera krastā.
Tvītā teikts, ka Šveice pateicas abām valstīm par uzticību, - par to liecina tikšanās vietas izvēle.
Saņemtas ziņas, ka villas apkaimes teritorija jau ir slēgta, tur sākušies darbi drošības uzlabošanai. Pārrunās Ženēvā Putins un Baidens plāno apspriest stratēģiskās stabilitātes jautājumus, cīņu ar pandēmiju, starptautiskās problēmas un reģionālos konfliktus.
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs atzīmēja, ka Putina un Baidena sarunas dienas kārtībā Krievijas ĀM pievērš uzmanību tēmām, kurās ir cerība panākt kustību uz priekšu un fiksēt zināmu progresu.
Diplomāts pauda cerību, ka samita rezultātā "izdosies vismaz nodrošināt attiecību stabilizāciju ar ASV".
Ziņu lente
0