Krievijā

Putins ieteicis Eiropas Padomes vadītājam izeju no strupceļa attiecībās ar Krieviju

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pa tālruni sarunājās ar Eiropas Padomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu.
RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Krievijas un Eiropas Savienības attiecības patlaban nekādi nevar saukt par apmierinošām, un abu pušu interesēm par labu nāktu atgriešanās pie savstarpējas cieņas pilna dialoga, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja Eiropas Padomes priekšsēdētājam Šarlam Mišelam.
Putins un Mišels tālruņa sarunas laikā detalizēti izvērtēja Krievijas un ES attiecību jautājumus, kā arī virkni aktuālu starptautisko problēmu, vēsta Kremļa preses dienests.
Cita starpā Vladimirs Putins atzīmēja, ka Krievija un ES vēl aizvien ir nozīmīgi partneri tirdzniecības un investīciju jomā, tomēr Maskavas un Briseles sakaru pašreizējo stāvokli nekādi nevar saukt par apmierinošu.
"Kopīgajām interesēm atbilstu atgriešanās pie sadarbības pragmatiskā un cieņpilnā aspektā," teica Vladimirs Putins.
No savas puses, Mišels norādīja, ka ES un Krievijas attiecību līmenis ir zems. "Šī situācija vai tās tālāka pasliktināšanās neatbilst nevienas puses interesēm," atzīmēts EP paziņojumā.
Līderi uzskata par nepieciešamu aktivizēt mijiedarbību vairākos konkrētos virzienos – veselības aprūpes, klimata, reģionālo konfliktu risināšanas sfērās.
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Lavrovs apliecināja: Krievija adekvāti atbildēs uz ES "ierakumiem"
Puses apsprieda arī jautājumu par vakcīnas "Sputnik V" apstiprināšanu ES teritorijā un pilsoņu ceļojumu iespējas, ievērojot ierobežojumus.
"Tika izskatīti jautājumi par koronavīrusa infekcijas izplatības apkarošanu, ieskaitot Krievijas preparāta "Sputnik V" sertifikācijas perspektīvas un apstākļu nodrošināšanu pilsoņu savstarpējiem ceļojumiem, ievērojot pretepidemioloģiskos ierobežojumus," teikts Kremļa paziņojumā.
Tāpat atzīmēts, ka, ņemot vērā ES ieviestos papildu spiediena pasākumus pret Baltkrieviju, Vladimirs Putins uzsvēra, cik neproduktīva ir tāda pieeja, kā arī jebkādi mēģinājumi iejaukties suverēnās valsts iekšējās lietās.
Лавров жестко ответил на угрозы ЕС о новых санкциях против России - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
Video
Krievijas ārlietu ministrs noteicis nepatīkamu diagnozi Eiropas Savienībai
Krievijas un ES attiecības strauji pasliktinājās 2014. gadā, ņemot vērā notikumus Ukrainā un Krimā. Brisele iniciēja sankciju konfrontāciju ar Maskavu, lai arī Kremlis norādīja, ka tāda pieeja nav produktīva.
Ziņu lente
0