Pasaulē

Londona saskatījusi "Putina aģentus" Igaunijā – viņi apdzirda britu karavīrus

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasNATO
NATO - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aģenti varējuši apdzirdīt britu kareivjus un izprovocēt skandālu, apgalvo Lielbritānijas preses izdevums.
RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Londonas preses izdevums Daily Mirror publicējis rakstu par incidentu Igaunijā, ko izraisījuši britu karavīri, vēsta Sputnik Meedia. Portāla InoSMI pārpublicētajā rakstā pausts viedoklis, ka ar skandālu vilcienā saistīti "Putina aģenti".
Izdevums pastāstīja, ka 5. jūnijā no vilciena Jegevas pilsētas rajonā izsēdināti seši karavīri no Mersijas pulka 1. bataljona. Mirror precizēja, ka apdzīvotā vieta atrodas 30 kilometru attālumā no Krievijas robežas.
Полиция Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2020
Igaunijā NATO taktiskās grupas kareivis sarīkoja nekārtības SPA centrā
Likumsargi bija spiesti iejaukties pēc tam, kad vilciena darbinieki vairākkārt palūdza karavīrus neizturēties tik agresīvi un nebiedēt civilpersonas ar skaļiem kliedzieniem. Aculiecinieki vēsta, ka kareivji bija iereibuši. Pēc aizturēšanas huligāni nodoti NATO kara policijas rokās.
"Valda bažas, ka Krievijas izlūkdienestu aģenti varēja izmantot britu kareivju slikto uzvedību, lai diskreditētu NATO darbības pie robežas," raksta The Mirror.
Šo versiju apstiprina military analītiskās aģentūras Jane’s darbinieka Brjūsa Džonsa komentārs. Viņš tiek uzskatīts par ekspertu Krievijas lietās.
"Šo nopietno incidentu varēja ar nodomu sarīkot Putina aģenti," paziņoja Džonss.
Британские военные - Sputnik Latvija, 1920, 03.08.2019
Varšavā NATO karavīrs izkrita no viesnīcas septītā stāva loga dzeršanas ballītes laikā
Iepriekš vēstīts, kā britu karavīri Igaunijā iesaistījušies kautiņā ar vietējiem iedzīvotājiem Tapas pilsētā pie viena no vietējiem bāriem.
Aculiecinieki stāsta, ka konfliktu izraisījis rudmatains britu kareivis, kurš jau kafejnīcā izturējies agresīvi un mēģināja uzmākties sievietei, kas svinēja savu dzimšanas dienu kopā ar vīru un draugiem. Viņas dzīvesbiedrs aizstāvēja sievieti. Rezultātā izcēlies "starpnacionāls konflikts".
Novērtējot notikušo, Igaunijas parlamenta Valsts aizsardzības lietu komisijas locekļi vienbalsīgi nolēma, ka incidents, protams, raisa nožēlu, tomēr nedod ieganstu runāt par kaut kādu kritisku spriedzi attiecībās starp civilajiem iedzīvotājiem un Tapā dislocētajiem NATO karavīriem.
"Mums apstiprināja, ka, pēc esošās informācijas, šis gadījums neliecina par situācijas eskalāciju un neprasa īpašu pasākumu ieviešanu," paziņoja komisijas priekšsēdētājs Ens Ēsma.
Ziņu lente
0