Krievijā

Krievijas ĀM nosauca noteikumu valsts dialogam ar NATO

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve apliecināja, ka valsts neizvairās no dialoga ar NATO deeskalācijas jautājumos.
RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Krievija neizvairās no dialoga ar NATO deeskalācijas jautājumos, tomēr diskusijā par šo tēmu ir jāiesaistās profesionāļiem, savā Telegram-kanālā paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
"Bez militārajiem ekspertiem pārrunām par tādām tēmām gandrīz nav jēgas," viņa atzīmēja, komentējot Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumu, kurš ierosināja atjaunot sarunas Krievijas un NATO Padomē.
Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Krievijā
KF Aizsardzības ministrija: NATO piegādā ieročus Kijevai mācību "Sea Breeze" aizsegā
Viņa ieskatā Krievijas valdība esot ignorējusi alianses iniciatīvu – "tikšanās nenotiek jau vairāk nekā pusotru gadu".
Stoltenbergs piebilda, ka "bumba tagad ir Maskavas pusē". Zaharova ieteica aliansei "iznest atkal laukumā savus vārtus".
Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja: Krievija tam ir gatava, taču sakari jāsāk militārpersonām. Diplomāts uzskata, ka viņi ir kompetenti apspriest, kāda ir reālā situācija "uz zemes", kā arī atgādināja: NATO pārkāpj vienošanos un dislocē "būtiskus militāros spēkus" blokā nesen iestājušos valstu teritorijā.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Viedoklis
Putins apsolīja "izsist zobus". Iespējas ir
Kopš 2002. gada Krievijas un NATO Padome bija galvenais forums sadarbības apspriešanai. Pēc krīzes Ukrainā šis institūts, tāpat kā pušu ilgtermiņa sadarbības ideja uz nenoteiktu laiku zaudēja aktualitāti, lai arī militārie un politiskie kontakti dažādos līmeņos laiku pa laikam atsākās.
Ziņu lente
0