Viedoklis

ASV soda bulgārus Krievijas dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПразднование 140-летия освобождения Болгарии от османского ига
Празднование 140-летия освобождения Болгарии от османского ига - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
It kā jau Bulgārija izraida Krievijas diplomātus un draudzīgās kolonnās seko NATO – tāpat kā citi. Tikai piektā kolonna sāk atpalikt. Tā nu ASV nācās iejaukties – skatieties un baidieties, tas var notikt ar katru.
Varbūt nemaz ne tik nejauši amerikāņu desantnieki Bulgārijā pamesta aerodroma vietā iebruka ražošanas cehā ar mierīgiem iedzīvotājiem pie darbgaldiem, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Savienoto Valstu vēstniecība, protams, atvainojās – paziņoja, ka zaldāti, sak, nomaldījušies.
Tikai ASV Finanšu ministrija patiesībā izrīkojās tieši tāpat. Vērsa pret Bulgāriju "Magņitska aktu". Atkal – tikai šķietama kļūme. Patiesībā viss ir kārtībā: trīs pilsoņi un vairāk nekā 60 uzņēmumi sodīti par mēģinājumu organizēt "Krievijas ietekmes kanālu".
Участники активной фазы международных военных учений Репид Трайдент - 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
ASV karavīri "uzbruka" privātai rūpnīcai Bulgārijā: NATO mācības izvērtās par skandālu
"Uzpirka amatpersonas valdībā, lai nodrošinātu Krievijas politisko līderu ietekmi bulgāru ierēdņu aprindās". Te runa ir par galveno trijotnē – uzņēmēju Vasilu Božkovu.
Pierādījumu nav. Spriežot pēc ierēdņu soļiem, nav arī ietekmes. Toties tagad viņu ir jāuzskata par "pirmo korumpantu" Bulgārijā. Citādi tad naivie vietējie pilsoņi domāja, ka tituls pienākas ekspremjeram Boiko Borisovam. Viņu vētraini protesti ar lozungu "Nost ar mafiju!" beidzās tikai pēc viņa aiziešanas. Nekur tālu viņš gan nepazuda un vēl aizvien grib atgriezties.
Tā amerikāņi mainīja uzmanības mērķi, lai tauta pavisam neapraktu viņu cilvēku. Bet Borisovs ne tikai nespēja saformēt koalīciju pēc parlamenta vēlēšanām aprīlī, piedevām viņš kopā ar savu partiju "GERB" izskatās ļoti pieticīgi jūlijā ieplānoto ārkārtas vēlēšanu kampaņā. Piedevām pagaidu valdības vadītājs Stefans Janevs piedraudējis publiskos visus Borisova netīros darbiņus. Arī ar viņa ziņu organizēto pazīstamu opozicionāru izspiegošanu.
Tādus ļautiņus Vašingtona pa vējam nepalaidīs. Eiroatlantists līdz sirds dziļumiem. Lai arī daži saka, ka viņam nav ne sirds, ne smadzeņu.
Reiz, iztopot Baltajam namam, viņš atteicās piedalīties gandrīz pabeigtajā "Dienvidu straumē", atņemot pašai nabadzīgākajai valstijs ES darba vietas un ienākumus. Pēc tam (jau bez bonusiem) lūdza, lai viņu uzņem jau "Turcijas straumē". Tātad, ja vajag sodīt par cilvēktiesībām, Borisovs ir nepārprotams favorīts. Bet Boškovs, pat atbilstoši amerikāņu versijai, cilvēktiesībām nav ne klāt nācis. Lika lietā to, kas gadījās pa rokai. Stiept gumiju nevajag.
It kā jau Bulgārija izraida Krievijas diplomātus un draudzīgās kolonnās seko NATO – tāpat kā citi. Tikai piektā kolonna sāk atpalikt. Tā nu ASV nācās iejaukties – skatieties un baidieties, tas var notikt ar katru.
На побережье курорта Солнечный Берег - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Viedoklis
Asimetrisks pasākums: Bulgārijā nobijās no Krievijas atbildes uz savu izlēcienu
Uzbrukums Vasilam Boškovam ir arī brīdinājums Stefanam Janevam. Un prezidentam Rumenam Radevam piedevām. Ne tikai tāpēc, ka viņam ir domstarpības ar Borisovu un viņš simpatizē Krievijai. Pārmeta amerikāņu desantniekiem, ka viņi apdraud vienkāršus pilsoņus. It kā viņš kaut ko jēdz no stratēģijas – bijušais aviācijas ģenerālis. Amerikāņi vienkārši parādīja, kurš te ir saimnieks.
Starp citu, viņam arī drīz būs vēlēšanas. Kandidēs uz otro termiņu. Bet ASV viņš nekad nav paticis. Pavisam cita lieta ir Borisovs. Bulgārijā viņš iedēvēts par "Ķirbi", atbilstoši tam, kas viņam uz galvas. Laikam jau arī par saturu.
Ziņu lente
0