Pasaulē

Krievijas ĀM paskaidroja, kāpēc "Rietumi tik kaismīgi ķērušies klāt Baltkrievijai"

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc NATO paziņoja par tās dalībvalstu gatavību aizsargāt "ikvienu sabiedroto pret jebkāda veida draudiem no Minskas un Maskavas", kad vairākkārt tika uzsvērts, ka nekādu draudu nepastāv? Maskavā paskaidroja.
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pauda bažas par Maskavas un Minskas sadarbību un paziņoja par alianses dalībvalstu gatavību aizsargāt "ikvienu sabiedroto pret jebkāda veida draudiem no Minskas un Maskavas", vēsta RIA Novosti.
Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka nekādu draudu no Krievijas puses nepastāv, tieši pretēji, Krievija ir atvērta dialogam un gaida pretimnākošo soli.
Захарова ответила на заявление Пентагона об угрозе НАТО со стороны России - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2021
Video
Zaharova atbildēja uz NATO izteikumiem par draudiem no Krievijas puses
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paskaidroja, no kā patiesībā baidās Ziemeļatlantijas alianse. Zaharova uzsvēra, ka NATO plānos neietilpst Krievijas un Baltkrievijas normālā sadarbība.
Atgādinām, ka pēc Baltkrievijas premjerministra Romāna Golovčenko teiktā, Maskava un Minska plāno līdz vasaras beigām pabeigt valstu integrācijas padziļināšanas programmu izstrādi.
"Lūk, te ir atbilde uz jautājumu, kāpēc Rietumi tik kaismīgi ķērušies klāt Baltkrievijai. Divu valstu normāla efektīva sadarbība NATO plānos neietilpst. Nemītīgi jāiejaucas vienas vai otras vai uzreiz abu valstu lietās, lai nepieļautu abpusēji izdevīgas integrācijas dabisku norisi," raksta Zaharova publikācijā Telegram kanālā.
Turklāt Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve aicināja pārstāt izdomāt neeksistējošus draudus un pievērst uzmanību "iekšzemes terorismam ASV".
Senators Aleksejs Puškovs arī komentēja NATO ģenerālsekretāra vārdus. Pēc Puškova teiktā, Stotenbergs ieskata par labāku neievērot, ka Krievijas apturēšanas "formula" nestrādā. Turklāt senators atzīmēja, ka formula ir "pilnīgi virtuāla", jo NATO nav adekvātās ārējās politikas attiecībā uz Krieviju, izņemot "naida politiku", kuras īstenošanai "nav vajadzīgs prāts ".
Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons intervijā žurnālam "The Economist" paziņoja, ka "NATO iestājusies "smadzeņu nāve" un Eiropa stāv uz bezdibeņa malas". Puškovs noradīja, ka viņam, tāpat kā Makronam, vairs nekas neatliek, kā "konstatēt NATO smadzeņu nāvi".
Ziņu lente
0