Baltijā

Īlons Masks izvēlējies Lietuvu: Latvijā ir biedējošais "Znotiņas kantoris"

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTИлон Маск. Архивное фото.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā amerikāņu kompānija, Zemes mākslīgo pavadoņu ražotājs SpaceX sāks aktīvi attīstīt savu biznesu Lietuvā
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu miljardiera Īlona Maska kosmisko tehnoloģiju kompānija "SpaceX" reģistrējusi Lietuvā uzņēmumu "Starlink Lithuania", kas nodarbosies ar "Starlink" bezvadu interneta projektu. Kāpēc viņš nav izvēlējies Latviju? Uzņēmējs Ainārs Šlesers uzskata, ka atbilde ir vienkārša, raksta Freecity, atsaucoties uz viņa Facebook lapu.
Tā ir ļoti nelabvēlīga vide, ko Latvijā radījusi Krišjāņa Kariņa valdība.

Pēc "Starlink" var ienākt arī citi uzņēmumi

Pagājušajā nedēļā Lietuvā tika reģistrēta firma "Starlink Lithuania". "StarLink" ir amerikāņu mākslīgo satelītu uzņēmuma "SpaceX" lielākais projekts. "Starlink Lithuania" vienīgais akcionārs ir Nīderlandes uzņēmums "Starlink Holdings Netherlands", to vadīs "SpaceX" cilvēkresursu vadītāja Lorena Ešlija-Dreijere.
Телевизоры в магазине. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Covid-19 un Ilons Masks: kāpēc Latvijā vairs nevar atrast lētu klēpjdatoru
Šī milža ienākšana valstī ir Lietuvas panākums. Jo, ja "StarLink" darbībai tiks izveidoti labvēlīgi apstākļi, valstī varētu tikt atklāti citu Īlona Maska kompāniju filiāli, piemēram, "Tesla".

"Znotiņas kantoris" biedē investorus

Kāpēc Masks izvēlējās Lietuvu, nevis Latviju? Uzņēmējam Ainaram Šleseram, kurš jau paziņojis par gatavību balotēties nākamajās Saeimas vēlēšanās, ir atbilde.
"Neizslēdzu, ka Masku noinformēja, ka Latvijā, pirms viņš uzsāks biznesu, ir jāatver bankas konts. lai to izdarītu, Maskam nāksies pierādīt savas naudas izcelsmi!
Tā kā "Tesla" īpašniekos ir daudz cilvēki un uzņēmumi no visas pasaules, tad būs jāpārbauda viņi visi, un viņu naudas izcelsmes avoti!
Кадры взлета, посадки и взрыва ракеты Илона Маска Starship SN10 - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2021
Video
Ilona Maska raķetes "Starship SN10" pacelšanās, nolaišanās un eksplozijas kadri
Ja Īlonam Maskam neizdosies pierādīt, kur viņa partneri ir ņēmuši naudu, tad Znotiņas kantoris to visu noarestēs un pēc tam nokonfiscēs!
Znotiņa jau ir pārspējusi Lielbritāniju, kur arestētās naudas ir daudz mazāk nekā Latvijā.
Latvijā ir noarestēti vairāk nekā 800 miljoni euro!" raksta uzņēmējs.

Lietuvas ministrs rīkoja sarunas, kamēr Latvijas politiķi "nodarbojās ar visādām muļķībām"

Īlona Maska ienākšana ir vēl viens Lietuvas veiksmes stāsts. Tikmēr Latvijas valdība "nodarbojas ar visādām muļķībām" un nedomā, kā attīstīt ekonomiku, kā piesaistīt investīcijas, kā radīt jaunus projektus Latvijā, rezumē Šlesers.
Jāpiebilst, ka šī gada februārī, kad Lietuvas transporta un sakaru ministrs Marjus Skuodis apsprieda ar "SpaceX" pārstāvjiem bezvadu interneta attīstības iespējas Lietuvā un Baltijas reģionā, Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits pēc Kariņa uzdevuma nodarbojās ar "kaitīgā" tranzīta iznīcināšanu, bet ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs nodarbojās ar politiskām intrigām, gatavojoties pāriet no grimstošās KPV LV uz Nacionālo apvienību.
Ziņu lente
0