Baltijā

Latvija ir jaunuzņēmumiem draudzīgākā valsts pasaulē

© Pixabay / mohamed_hassanМужчина в офисе
Мужчина в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā reitingā ir 24 valstis, tostarp ASV, Kanāda, Austrālija un Izraēla.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Latvija, Lietuva un Igaunija ierindojās augstākajās pozīcijās jaunuzņēmumu nozarei draudzīgāko valstu reitingā, ASV ieņēma tikai desmito vietu, raksta grani.lv, atsaucoties uz "Index Ventures" datiem.
Kopumā sarakstā ir 24 valstis, no tām 20 - Eiropas valstis, kā arī ASV, Kanāda, Austrālija un Izraēla. Pēc speciālistu domām, Baltijas valstis izradījušās reitinga līderpozīcijās, pateicoties jaunajai politikai attiecībā uz akcijām, kas ļauj uzņēmumiem piesaistīt augsti kvalificētus speciālistus ilgtermiņā.
Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2020
Latvijas jaunuzņēmumi padalījās idejās ar prezidentu
2020. gada decembrī Komerclikumā un likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" tika pieņemti grozījumi, kas ļauj uzņēmumu darbiniekiem iegūt kapitāla daļu (akciju) pirkuma tiesības un pēc noteikta laika tās izmantot.
"Index Ventures” partneris Martins Minjots uzskata, ka Baltijas valstīm tā ir liela priekšrocība, viņš uzsver, ka šīm piemēram jāseko arī citām Eiropas valstīm.
Iepriekš Sputnik rakstīja, ka Rīgā, Preses nama vietā, tiks uzcelta biroju ēka, kas paredzēta divarpus tūkstošiem darba vietu.
Projekta "Preses Nama Kvartāls" attīstības direktore Irēna Viļuma atzīmēja, ka pēc jauno biroju platību apjoma Latvija pagaidām zaudē Lietuvai un Igaunijai, turklāt lieli uzņēmumi izvēlas valstis, kur šāda infrastruktūra ir vairāk attīstīta. Taču iecerētā projekta realizācija var mainīt situāciju.
Ziņu lente
0