Krievijā

Krievija brīdināja Latviju par iespējamu aizliegumu ziedu un atsevišķu dārzeņu ievešanai

© Foto : Caucasus Nature ReserveРаннее цветение в Сочи
Раннее цветение в Сочи - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rosseļhoznadzor videokonferences formātā veica sarunas ar Latvijas Valsts augu aizsardzības dienestu.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Rosseļhoznadzor var aizliegt ievest no Latvijas ziedus un nakteņu dzimtas dārzeņus, tiek ziņots iestādes mājaslapā.
Rosseļhoznadzor norāda, ka 3. jūnijā notika sarunas ar Latvijas Valsts augu aizsardzības dienestu. Videokonferences laikā puses apsprieda situāciju ar Pepino mozaīkas vīrusu, kas tika konstatēts no Latvijas piegādātājos tomātos, kā arī ziedu produkciju ar karantīnai pakļautajiem objektiem.
Готовая к копчению килька - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2020
Latvijas šprotes kļūs par Dagestānas: Krievijā varētu izmainīt GOSTu
"Krievijas puse ir paziņojusi Latvijas augu aizsardzības dienestam par to, ka patur tiesības ieviest pagaidu ierobežojumus ziedu produkcijas un nakteņu dzimtas dārzeņu ievešanai Krievijā," teikts ziņojumā. Nakteņu dzimtas dārzeņi ir kartupeļi, tomāti, pipari, baklažāni, kā arī daži dekoratīvi ziedi, ārstnieciskas un indīgas zāles.
Rosseļhoznadzor jau nosūtījis paziņojumus par Latvijas nosūtītajos tomātos atklāto Pepino mozaīkas vīrusu: tie bija marokāņu izcelsmes dārzeņi ar Valsts augu aizsardzības dienesta, Augu karantīnas departamenta izsniegtajiem reeksporta fitosanitāriem sertifikātiem. Resors sagaida no Latvijas kolēģiem informāciju par veiktajiem pasākumiem, lai turpmāk nepieļautu inficētās produkcijas reeksportu.
Puses pārrunāja arī citu veidu karantīnai pakļautās augu valsts produkcijas ievešanu Krievijas Federācijā no Latvijas, tostarp, ierobežojumus augu produkcijas nosūtīšanai, kas tika ieviesti 2020. gada 20. jūlijā, bet vēlāk pārskatīti.
Розы на цветочной базе King's flowers на ул. Краста - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2020
Krievijā pirms 8.marta likvidēta liela partija inficētu ziedu no Latvijas
Tikmēr, no Latvijas ieviestās inficētās ziedu produkcijas dēļ Rosseļhoznadzor lūdzis pastiprināt ziedu piegādes kontroli.
"Latvijas Republikas Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāvji pauduši interesi par stādāmā materiāla piegādēm Krievijā. Sakarā ar to Rosseļhoznadzor izskatīs iespēju veikt Latvijas audzētavu inspicēšanu pēc tam, kad būs saņemta izsmeļoša informācija par Latvijas puses pieņemtajiem pasākumiem," ziņo iestāde.
Ziņu lente
0