Viedoklis

Guli saldi, Amerika. "Atraitnītes" ASV armijā sevi parādīs

© Photo Seaman Jarrod SchadАмериканские военнослужащие на борту авианосца John C. Stennis
Американские военнослужащие на борту авианосца John C. Stennis - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV plešas platumā skandāls ap jauno pieeju pieņemšanai armijā. Konservatori asi kritizēja video ierakstus, kuros visus, arī transpersonas aģitē stāties Bruņoto spēku rindās.
Humānā pieeja ASV Bruņoto spēku formēšanai draud ar cīņasspējas lejupslīdi. radio Sputnik autors Oļegs Obuhovs atzīmēja, ka tā var aprakstīt kritikas lavīnu, kas gāžas pār Pentagonu pēc jaunās vervēšanas kampaņas.
Reklāmas pretiniekiem – politiķiem un medijiem – lielas šaubas radās arī videoierakstu aspektā. Piecās epizodēs spilgti aprakstītas armijas dienesta priekšrocības. Piemēram, kā par kareivi kļūst meitene, kas augusi ģimenē bez tēva, toties ar divām mammām.
Daudzus amerikāņus, maigi sakot, pārsteidza tik atklāta LGBT reklāma, turklāt vēl ASV Aizsardzības ministrijas video. Sociālajos tīklos militārā dienesta propagandas paņēmienu novērtēja savā stilā. Lietotāji norādīja, ka Pentagona ieraksti ir apkaunojoši salīdzinājumā ar tiem, ko laiž klajā, piemēram, Krievijā vai Ķīnā. Komentāros atzīmēts, ka valsts bruņoto spēku formēšanu Pentagons pārvērtis par farsu.
Ka "atraitnītēm" (tā ASV dažkārt dēvē cilvēkus ar netradicionālu seksuālo orientāciju) nebūs laika atsist pretinieka uzbrukumus, jo cīņas laikā viņi spēs tikai mierināt viens otru.
Protams, Pentagona vadītājam Loidam Ostinam uzdeva jautājumu par viņa attieksmi pret kritiku. Žurnāliste pavaicāja, kā viņš atbildētu uz negatīvajām atsauksmēm par ASV armijas jauno vervēšanas kampaņu.
Loids atbildēja, ka kritikai kategoriski nepiekrīt un uzskata: "liberāla pieeja karavīru uzņemšanai nekaitēs ASV Bruņotajiem spēkiem". Pentagona vadītājs uzsvēra, ka ASV armija vienmēr ir bijusi un vēl aizvien ir cīņasspējīga, lai ko par to teiktu. Viņš ieteica nedot krieviem un ķīniešiem iemeslus spekulācijām, kritizējot nestandarta pieeju ASV BS formēšanai.
Ziņu lente
0