Pasaulē

Putins: "Ziemeļu straumes 2" pirmā līnija ir uzbūvēta, "Gazprom" gatavs to aizpildīt

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasGāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi Vācijā
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka darbi pie gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmās līnijas ir noslēgušies.
RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmās līnijas cauruļvada izbūvēšana ir noslēgta, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties Sanktpēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā (SSEF).
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Viedoklis
"Ziemeļu straumei 2" pieteikta pēdējā kauja
"Priecājos paziņot, ka tieši šodien, pirms divarpus stundām, sekmīgi pabeigta gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pirmās līnijas cauruļu izvilkšana. Darbs pie otrās līnijas turpinās. Līniju darbs kopumā, ieskaitot jūras iecirkni, ir pabeigts," teica Putins.
Prezidents piebilda, ka jau nodrošināta Krievijas gāzesvada maršruta līnijas daļas gatavība līdz kompresoru stacijai "Slavjanskaja" – gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sākuma punktam. Gāze uz "Slavanskuju" ir padota, atzīmēja Putins.
"Tātad "Gazprom" ir gatavs aizpildīt "Ziemeļu straumi 2" ar gāzi," paskaidroja Putins.
Valsts vadītājs atzīmēja, ka Krievija ir gatava arī nākotnē sadarbībā ar ārvalstu partneriem īstenot "Ziemeļu straumei 2" līdzīgus projektus.
"Ceram, ka savstarpēja labuma un savstarpēja izdevīguma loģika nemainīgi gūs virsroku pār dažādiem pašreizējās politiskās konjunktūras mākslīgajiem šķēršļiem," norādīja Putins.
Iepriekš Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks informēja, ka atlicis izbūvēt aptuveni 100 kilometrus gāzesvada, darbus iespējams pabeigt līdz šī gada beigām. "Darbs turpinās, tas principā nav apstājies. Operators kopā ar kompānijām, kas piedalās šajā projektā, turpina īstenot projektu. Mēs ceram, ka šī politika šogad tiks noslēgta," Novaks teica SSEF kuluāros.
Строительство газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 29.05.2021
Viedoklis
Izputēs: Kijeva pieprasa ASV atgriezt "Ziemeļu straumei 2" uzliktās sankcijas
Politiķis piebilda, ka precīzs termiņš ir atkarīgs no dažādiem apstākļiem, ieskaitot tehniskos faktorus un laika apstākļus.
Krievijas koncerns "Gazprom" sadarbībā ar Eiropas kompānijām izbūvē divas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" līnijas Baltijas jūras dzīlēs līdzās "Ziemeļu straumei". Plānots, ka abu "straumju" kopējā jauda sasniegs 110 miljardus kubikmetru gāzes gadā.
Ziņu lente
0