Latvijā

Katrs otrais iedzīvotājs valstī neapmierināts ar vietējo deputātu darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovBalsošanas urna
Balsošanas urna - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašvaldību vēlēšanu laikā interesanti ir paskatīties, kā Latvijas iedzīvotāji vērtē savu vietvaru deputātu darbu.
RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Šodien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, iepriekš aizritēja pirmstermiņa balsojums. Vēlēšanu priekšvakarā "Kantar TNS" noskaidroja, kā iedzīvotāji novērtē savu pašvaldību darbību. Pētījuma rezultātus publicēja Skaties.lv.
Женщина в защитной маске в супермаркете - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Politika
Ādažu mērs aicina piešķirt pašvaldībām vairāk varas
Aptauja liecina, ka tikai 5% Latvijas iedzīvotāju 18-60 gadu vecuma grupā ir apmierināts ar savu pašvaldību deputātu darbu. Vēl 32% drīzāk ar to ir apmierināti. Tātad kopā pozitīvu vērtējumu sniedza 37% respondentu.
Ar vietvaru deputātiem neapmierināto skaits ir daudz lielāks – gandrīz katrs otrais (46%) vietējās domes darbu novērtēja negatīvi, turklāt ļoti neapmierināti ir 19% aptaujāto, drīzāk neapmierināti – 27% respondentu.
Apmēram katrs piektais (17%) nevarēja sniegt konkrētu atbildi uz jautājumu.
Pašreizējās vēlēšanas izceļas ar to, ka tagad vietvaras tiks ievēlētas atbilstoši administratīvi teritoriālās reformas nospraustajām jaunajām robežām.
ЛИНДЕРМАН ВЫБОРЫ ШПИОНОМАНИЯ СУДЬБА РУССКИХ - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2021
Video
Lindermans: vēlēšanas Latvijā un ierēdņi pret "naudas maisiem"
Tiesa, Latvijas jaunās kartes galīgais veidols vēl nav iezīmēts: deputāti bija spiesti piekrist Satversmes tiesas lēmumam un vismaz uz laiku atteikties no idejas iekļaut Varakļānu novadu Rēzeknes novada sastāvā. Tiesa, pagaidām Varakļāni pagaidām nav iekļauti arī Madonas novadā, kā to noteikusi tiesa un vēlējās vietējie iedzīvotāji. Tā vietā Varakļāni būs patstāvīga pašvaldība vismaz līdz gada beigām, bet Ministru kabinets noskaidros, ko patiesībā vēlas vietējie iedzīvotāji.
Rezultātā vēlēšanas atliktas pagaidām neatkarīgajā Varakļānu domē, kā arī Rēzeknes novadā. Rīgā līdz nākamajām kārtējām vēlēšanām 2025. gadā turpinās strādāt pērnā gada augustā ievēlētā dome.
Šodien balsojums notiek 40 pašvaldībās.
Ziņu lente
0