Krievijā

Maskava vēlas apspriest mediju darbu ar ES: Zaharova vērsās pie Latvijas pārstāvja

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova painteresējās, kāpēc Eiropā mediju darba kontekstā tik populāra kļuvusi devīze "Tas ir kas cits".
RĪGA, 4. jūnijs - Sputnik. Maskava ir gatava dialogam ar partneriem Eiropā mediju darba jautājumos, taču Brisele neizrāda interesi par to, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova ES pastāvīgās pārstāvniecības Krievijā preses sekretāram Andrim Kužniekam.
Diplomāte vērsās pie Latvijas pārstāvja lietišķo brokastu "Ārvalstu mediji – ārvalstu aģenti Krievijā" ietrvaros, kas tika organizētas Pēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma ietvaros ar RIA Novosti dalību.
"Kāpēc Brisele, kritizējot Krievijas likumu par medijiem – ārvalstu aģentiem, neko nestāsta par tādiem pašiem likumiem citās valstīs, piemēram, ASV? Kāpēc devīze "Tas ir kas cits" kļūst par mūsdienu dominanti?"
Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
Zaharova akcentēja, ka Maskava ļoti vēlas apspriest šo tēmu ar ES ierēdņiem.
"Gaidām EDSO pārstāvi vārda brīvības jautājumos (Terēzu) Ribeiras kundzi Maskavā, viņai nodots ielūgums, apspriedīsim šo tēmu jebkurā formātā. Tomēr nav iespējams izvairīties no sarunas par sarežģītām tēmām," norādīja Zaharova.
Viņa uzsvēra, ka Krievija "no tādām sarunām nebaidās".
"Es gribētu, izmantojot šo iespēju, vērsties pie kolēģa no ES un atgādināt, ka 4-5 pēdējo gadu laikā mēs esam nosūtījuši vismaz divas notas – sniegt informāciju par to, kā ES telpā dažādās valstīs notiek žurnālistu, it īpaši Krievijas žurnālistu akreditācija," pastāstīja Zaharova.
Логотип видеохостинга YouTube. - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2021
Netīšās YouTube "kļūmes": Roskomnadzor pieķēra hostingu Krievijas mediju cenzūrā
Diplomāte atklāja, ka interesi par šo jautājumu radījis fakts, ka Krievijas mediji bieži netiek akreditēti vai pat ielaisti ES teritorijā.
"Pieprasījām divas reizes. Atbildi mēs nesaņēmām. Mēs to nelūdzam paši sev, tas vajadzīgs, lai sniegtu informāciju Krievijas žurnālistiem, lai viņi nenokļūtu sarežģītās situācijās," paskaidroja ĀM pārstāve.
Ārvalstu aģenta statuss medijiem, kas saņem finansiālo atbalstu no citām valstīm vai organizācijām, Krievijā tika ieviests 2017. gadā. Grozījumi par mediju-ārvalstu aģentu statusu bija piespiedu pasākums par Krievijas mediju vajāšanu ASV, piemēram, "RT America" un Sputnik partneru ASV atzīšanu par ārvalstu aģentiem.
Ziņu lente
0