Viedoklis

Amerikā atceļ policiju: pilsētas okupē bruņoti kaujinieki

© Sputnik / Стефен Зеннер / Pāriet pie mediju bankasBLM atbalstītāji ASV
BLM atbalstītāji ASV - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no Baidena administrācijas galvenajiem jaunievedumiem bija policijai nepieciešamo izdevumu apšņāpšana.
NFAC "melnā milicija" it kā apsargā mītiņus afroamerikāņu tiesību aizsardzībai. Patiesībā viņi organizē savus šovus lielu nacionālo svētku, piemēram, Darba dienas vai Neatkarības dienas laikā, provocē sadursmes un iebiedē baltos pilsoņus.
Patiesībā likumsargu finansēšana ir atsevišķu štatu valdību ziņā. Tāpēc "zilajos" (demokrātu) štatos iniciatīva uztverta ar gavilēm. "Sarkanie" (republikāņi) pagaidām bremzē, portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.
Tomēr bēdīgi slavenā cancel culture nonākusi līdz varasiestādēm visā valstī. Visos štatos, lai kāda būtu to politiskā orientācija, policijas štats nav nokomplektēts, policistus moka apsūdzībām, kaunina un morāli iznīcina. Darbinieki baidās staigāt formas tērpos, baidās no uzbrukumiem, baidās dod pretsparu "pareizās rases" huligānam – par Džordža Floida nāvi apsūdzētā policista Dereka Šovina bēdīgais liktenis iespiedies atmiņā uz ilgu laiku. Policisti masveidā pamet darbu, bet viņu vietā nenāk neviens.
Акция BLM в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2020
Viedoklis
"Dodiet naudu ekstrēmismam": kas un kā finansē Black Lives Matter
Patruļas pilsētu ielās pazudušas, to vietā iznāk pašdarbnieki – militarizēti grupējumi. To lozungi ir dažādi, tāpat kā mērķi: dažs ir par baltajiem, dažs – par melnajiem, citi - par latīņamerikāņiem, daži par "anarhija – kārtības māte", daudz vienkārši par "laupi, piedzeries, atpūties". Kopīga viena iezīme: tie visi ir spēcīgi, trenēti vīrieši (retumis – sievietes) bruņuvestēs, ar segtām sejām, apkārušies ar šaujamieročiem neiedomājamā skaitā. Pa dienvidaustrumu štatiem braukā, piemēram, "melnā milicija" – bruņotas vienības no kustības ar burvīgu nosaukumu "No Fucking Around Coalition" (cenzētā tulkojumā apmēram "Koalīcija bez niekošanās". Tajā ir bijušie karavīri, vienīgi melnādainie. Viņi ģērbjas melnā, nēsā melnas maskas, bruņoti ar bisēm un pusautomātiskajām šautenēm.
Par NFAC līderi tiek uzskatīts Lielmeistars Džejs. Titulu viņš, šķiet, aizlienējis no masoniem. Laicīgajā dzīvē tas ir Džons Ficdžeralds Džonsons, ASV armijas bijušais ierindnieks, reperis, dīdžejs, producents, piedevām – neatkarīgais kandidāts valsts prezidenta postenim. NFAC ideoloģija – tīrs, neaizmiglots rasisms un separātisms. Pēc Lielmeistara Džeja ieceres, ASV valdībai jāatdod melnādainajiem pilsoņiem Teksasas štats, lai viņi varētu padzīt no turienes visus baltos un nodibināt savu valsti ar blekdžeku un BLM.
NFAC "melnā milicija" it kā apsargā mītiņus afroamerikāņu tiesību aizsardzībai. Patiesībā viņi organizē savus šovus lielu nacionālo svētku, piemēram, Darba dienas vai Neatkarīas dienas laikā, provocē sadursmes un iebiedē baltos pilsoņus.
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2021
Viedoklis
"Fīrera fani": ko neonacisti sarīkojuši amerikāņu armijā
Pērnvasar kādā mītiņā Luisvilā "miliči" sāka apšaudi. Ar "nejaušiem" šāvieniem ievainoti trīs cilvēki. Tagad Lielmeistaru Džeju staipa pa tiesām, bet viņa organizācija plaukst un zeļ, publicējas sociālajos tīklos un aicina pievienoties visus afroamerikāņus.
Nekur nav pazudušas "Melnās panteras" – 60. gadu bēdīgi slavenās teroristiskās organizācijas mantinieki. Piedevām parādījušās "Jaunās melnās panteras" (pie viņiem piederēja Mika Džonsons, kurš 2016. gadā nošāva piecus policijas virsniekus) un "Jaunās Melnās Atbrīvošanas" bruņotās "milicijas" vienības.
"Pēc pasūtījuma" bruņotus kaujiniekus sūta radikālā organizācija "Islāma nācija", kuras štābs ir Atlantā. Melnādainie ar šaujamajiem apsargā melnādainos aktīvistus un mītiņus, kuros skan histēriski ieteikumi baltajiem nožēlot grēkus un maksāt par apspiešanas gadsimtiem.
Protams, afroamerikāņu sektai nav nekāda sakara ar tradicionālo islāmu. Oficiāli to uzskata par ķecerību. Tās galvenā ideja: visi baltie ir sātana izdzimums, bet melnie, protams, ir labie.
Bruņotajiem melnajiem nacionālistiem stājas pretī līdz zobiem bruņoti baltie. "Triju procentu", "Lepno puišu", "Amerikāņu vilka" locekļi regulāri trenējas un rīko šaušanas mācības, patrulē robežu ar Meksiku un drasē pa pilsētu ielās, pūlēdamies aizsargāt no melnajiem radikāļiem trampistus, kristiešus un vienkārši baltos cilvēkus.
Горбачев и Рейган на ранчо в США в 1992 году - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2021
Viedoklis
Kur pazuduši miljardi? Kodollielvalsts pilsoņi taupa uz pārtikas rēķina
Nestandarta pieeja kārtības apsardzes jautājumā izmēģināta Čikāgas piepilsētās. BLM asiņaino dumpju karstumā Cicero ielas patrulēja latīņamerikāņu bandu – narkotiku tirgoņu – kaujinieki. Policija iniciatīvu atbalstīja. Policisti pat cienāja viņus ar picu. Tomēr Latin Kings acumirklī sāka skaidrot attiecības ar konkurentiem – afroamerikāņiem, lauzās iekšā viņu mājās un aplaupīja ģimenes. Vienā naktī nogalināti divi melnādainie. Tad policisti bija spiesti atteikties no bandītu pakalpojumiem.
Īpašas militarizētas vienības parādījās amerikāņu anarhijas galvaspilsētā Portlendā un tās apkaimē. Oregonas štata lielākā pilsēta dzīvo demokrātu vadībā un īsteno pašas radikalākās kreisās idejas. Štata izglītības sistēmā oficiāli pieņemts "piecu gadu vienlīdzības sasniegšanas plāns", bet "kritiskā rasu teorija" tiek iekalta burtiski no bērna kājas.
Pērn fotogrāfijās no Portlendas protestiem bija redzami mazi bērni, burtiski 4 vai 5 gadus veci, kuri nesa plakātus "Fuck the police". Šogad Portlenda kļuvusi slavena ar "bērniem-karevjiem" – pusaudžu bandām, kas piekauj cilvēkus uz ielas. Interesanti, ka uzbrukumi notiek ar politiskiem lozungiem. Bērni ne tikai plosās, viņi iebilst pret "rasismu", "seksismu", "policijas patvaļu" un "ekoloģisko neapzinību".
Portlendas "Jaunatnes atbrīvošanas fronti" veido bērni, vada pusaudži. Jau gadu tās kaujinieki dauza vitrīnas, dedzina mašīnas un mājas, uzbrūk policistiem, pieakauj un aplaupa garāmgājējus.
Волонтер передает пакет с продуктами - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2020
Viedoklis
Pateicības diena kļuvusi par izsalkušo dienu: pasaules lielvalstij draud bads
Pērnvasar pazīstams vietējais aktīvists Maikls Peinols visās demonstrācijās piedalījās kopā ar savu 16 gadus veco meitu. Tētis visur staigāja ar pielādētu šauteni, viņa meita – ar beisbola nūju. Galu galā papucis sameklēja un nošāva vietējo Trampa piekritēju, bēga un tika nogalināts aizturēšanas laikā. Viņa meita turpina "protestus".
Redzams, kā demokrātiskie rasisma apkarotāji apgūst pazīstamo amerikāņu bandu pieredzi darbā ar jauniešiem. Piemēram, leģendāros Losandželosas "Crips" un "Bloods" nodibināja pusaudži, kam tobrīd jau bija vērā ņemama kriminālā pieredze. Vēl aizvien bandas aktīvi iesaista savā darbībā bērnus. Viņiem atbildības periods vēl nav iestājies, savervēt viņus var gluži vienkārši un maksāt kapeikas. Tāda pati baismīga tendence vērojama arī Portlendas demokrātu rindās.
Jāpatur prātā, ka visus savus sasniegumus amerikāņi pūlas pēc iespējas ātrāk eksportēt, tāpēc nav ko brīnīties, ja kādā mītiņā, piemēram, Krievijā atkal parādīsies skolēni. Propaganda strādā.
Pie tam jauniešiem vairs nebūs vajadzīgs nekāds reāls iegansts sašutumam. Paradokss: Portlendas hunveibini cīnās ar rasismu un globālo sasilšanu, lai arī iemeslu protestiem nav. Vietējo vienmērīgo klimatu nekāda sasilšana neietekmē. Valsts vardarbības nav, jo policija ir daļēji izformēta, daļēji sēž dīkā un ir totāli demoralizēta.
Sociālā nevienlīdzība? Portlenda taču ir bagāta un plaukstoša pilsēta. Tur nav pat rasisma, jo nav rasu daudzveidības. Melnādainie veido apmēram 5% iedzīvotāju, rajoni pārsvarā ir "balti". Ar katru gadu afroamerikāņu skaits te sarūk, pilsēta viņiem vienkārši ir pārāk dārga. Tātad visa jauniešu kustība prasmīgi izpūsta uz līdzenas vietas.
Джоан Роулинг - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2020
Viedoklis
Ir par rasismu trakākas lietas – par ko linčo Harija Potera "mammu"
Tikai oficiālie dati vien liecina, ka slepkavību skaits ASV lielpilsētās gada laikā audzis apmēram par trešo daļu, apšaudes – par desmitiem procentu. Tomēr nekādi skaitļi nevar ne tuvu atklāt baiļu un terora atmosfēru, kādā tagad dzīvo amerikāņi. To sākusi apjēgt pat elite, lai arī līdz tās savrupmājām atnāk vien tāla pilsoņu kara atbalss.
"Pēc Trampa aiziešanas viss apgriezies kājām gaisā, - tā miljardiera dzīvesbiedre Marlina Sekstone skaidroja demokrātiskajiem žurnālistiem, kāpēc viņi bijušajam prezidentam ziedojuši jau vairāk nekā divus miljonus dolāru. – Cilvēki šodien baidās pat uz ielas iziet, tās jau ir kaut kādas muļķības."
Ziņu lente
0