Krievijā

Krievija brīdināja ASV par "nepatīkamiem signāliem" tuvākajā laikā

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ в Москве, архивное фото
Здание Министерства иностранных дел РФ в Москве, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministra vietnieks konstatēja: KF un ASV viedoklis par aktuāliem jautājumiem atšķiras, tomēr Krievija tradicionāli ir gatava dialogam par jebkādām tēmām, bet ASV gatavība dialogam ir vērojama daudz vājāk un retāk.
RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Daži Krievijas paziņojumi, ko tā sniegs tuvākajā laikā, liks Vašingtonai justies neērti, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs, vēsta RIA Novosti.
Nesen ASV prezidents Džo Baidens informēja, ka plāno apspriest ar Krievijas valsts vadītāju cilvēktiesību tēmu. Viņš apgalvoja, ka ASV "nepaliks malā, ļaujot viņam pārkāpt šīs tiesības".
"Amerikāņiem jāņem vērā, ka vesela virkne signālu no Maskavas, - es šajā gadījumā nerunāju par tikšanos augstākajā līmenī – viņiem būs nekomfortabli, tostarp arī tuvākajās dienās," Rjabkovs pastāstīja žurnālistiem.
Komentējot Baidena paziņojumu, diplomāts konstatēja: KF un ASV viedoklis par aktuāliem jautājumiem atšķiras, tomēr Krievija tradicionāli ir gatava dialogam par jebkādām tēmām
"Diemžēl atbildes gatavība dialogam ir vērojama daudz vājāk un retāk," viņš atzīmēja.
Sarunā ar žurnālistiem diplomāts komentēja ASV vēstniecības ieteikumus pamest Krieviju līdz 15. jūnijam ASV pilsoņiem, kam tuvojas beigām vīzas termiņš.
Флаги России и США - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Politika
Politologs par Putina un Baidena tikšanos
"Nav gluži saprotams, kāpēc ASV konsulārās iestādes sūta tādus signālus amerikāņiem. Ir zināma procedūra, kas darbojas mūsu resoru līnijā, ieskaitot migrācijas dienestu, kas funkcionē IeM ietvaros. Tur ir noteikti grafiki, kas jāievēro. Bet amerikāņu ārvalstu iestāžu rekomendācijām saviem pilsoņiem mēs nesekojam," viņš attrauca.
ASV un Krievijas valsts vadītāju tikšanās notiks 16. jūnijā Ženēvā. Plānots, ka viņi apspriedīs stratēģiskās stabilitātes jautājumus, cīņu ar pandēmiju, starptautiskos jautājumus un reģionālos konfliktus.
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве, 2011 - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Politika
"Putins viņu apēdīs". Amerikāņi prognozē Baidena izgāšanos sarunā ar Putinu
Vašingtona pastāvīgi pastiprina sankciju spiedienu pret Maskavu, izmantojot "situāciju cilvēktiesību jomā" kā ieganstu ierobežojumiem. Savukārt ASV iekļautas Krievijai nedraudzīgo valstu sarakstā. Krievijas ĀM atzīmēja, ka abu valstu attiecības nonākušas strupceļā un pats galvenais ir atrast iespējas izkļūt no tā. Kremlis pie tam uzsvēra, ka restrikciju politika pret Maskavu mērķi nesasniedz.
Ziņu lente
0