Perevoščikovs: nevar runāt par ierobežojumu atcelšanu

© Youtube / Slimību profilakses un kontroles centrsДиректор департамента анализа рисков и профилактики инфекционных заболеваний Центра профилактики и контроля заболеваний (SPKC) Юрий Перевощиков
Директор департамента анализа рисков и профилактики инфекционных заболеваний Центра профилактики и контроля заболеваний (SPKC) Юрий Перевощиков - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban saslimstība ar Covid-19 samazinās visā Eiropā, taču rudenī var gaidīt tās jaunu pieaugumu, turklāt "Indijas" paveids izplatās arvien vairāk.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Saslimstība ar Covid-19 Latvijā joprojām ir tik augsta, bet vakcinēto cilvēku skaits ir tik mazs, ka nevar runāt par kādu palikušo ierobežojumu atcelšanu nevakcinētām personām, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs TV3 raidījuma "900 sekundes".
Viņš atzīmēja, ka saslimstība ar Covid-19 pašlaik tiek samazinās visā Eiropā, kas ir atkarīga ne tikai no cilvēku rīcības, cīnoties ar vīrusu, bet arī slimības sezonalitāti, tomēr "vakcinēšanas rādītāji prasās pēc krietnas uzlabošanas".
Женщина заполняет документы перед вакцинацией от COVID-19 российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) в гипермаркете Глобус в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Eksperts: Covid-19 ir sezonālais vīruss, tas atgriezīsies rudenī
Pēc viņa vārdiem, rudenī potenciāli var sagaidīt jaunu COVID-19 saslimstības pieaugumu, bet eksperti prognozē, ka tas nebūs tik liels kā pērnā gada rudenī.
Tāpat Perevoščikovs uzsvēra, ka līdz rudenim būtu ļoti nepieciešams virzīties uz vismaz 70% iedzīvotāju vakcinācijas aptveri un piebilda, ka pašlaik nav skaidras informācijas par revakcinācijas nepieciešamību.
Pēc viņa vārdiem, pašlaik ļoti satraucošs "Indijas" variants, kas izceļas ar vēl augstāku lipīgumu nekā "britu" paveids. SPKC speciālisti vērojot situāciju Lielbritānijā, kur "Indijas" variants uzrāda dzīvotspēju, neskatoties uz lielu vakcinēto skaitu valstī.
Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Cipule: var mazināt Covid-19 ierobežojumus
Latvijā reģistrēti nedaudz vairāk nekā 100 gadījumi, kad cilvēki atkārtoti saslimuši ar Covid-19. Epidemiologs to saista gan ar konkrēto cilvēku organisma īpatnībām un zemāku imunitāti, gan ar jauno vīrusa paveidu izplatīšanos.
Iepriekš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule paziņoja, ka šobrīd ir pienācis laiks, kad var sākt mazināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.
Ziņu lente
0